Akcija sređivanja staze „Karađorđevim stopama“ u nedelju

VELIKA PLANA, 20. april 2018 – Planinarski klub „Vrbica“ iz Velike Plane pozivamo sve članove i prijatelje kluba da u nedelju 22. aprila učestvuju u akciji sređivanja planinarsko-brdske staze „Karađorđevim stopama“ uoči predstojeće istoimene tradicionalne planinarske akcije.

Okupljanje je u 9 časova ispred gradskog bazena u Velikoj Plani, a planirano je popravljanje markacija i čišćenje zaraslih delova na stazi. Na kraju akcije predviđen je i ručak i druženje u domu planinara na Momajskoj kosi. Plan aktivnosti biće određen na licu mesta, u zavisnosti od broja onih koji se akciji odazovu.
Učesnici sa sobom jedino sa sobom treba da ponesu zaštitne rukavice i nešto od alata, voćarske ili vinogradarske makaze, malu sekiru, malu motiku i slično.

Planinarski klub „Vrbica“ iz Velike Plane, podsetimo, organizuje 15. pohod planinarskom (brdskom) stazom “Karađorevim stopama” 28. aprila u sklopu obeležavanja Dana opštine Velika Plana. Ove godine polazak na pohod će biti od gradskog bazena u Velikoj Plani, a završiće se u centru sela Radovanje, u čijem ataru je 1817. godine stradao Karađorđe.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!