A sad menjaža…

SMEDEREVSKA PALANKA/SMEDEREVO. 20. april 2018 – Sakupljanje sličica za album Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji, kao i u ranijim sličnim zgodama, uključuje još jedan nezaobilazni deo ove zanimacije – razmenu ili, kako to zaljubljenici imaju običaj da kažu – menjažu. A subota je dan za to i u Smederevskoj palanci i u Smederevu.

U Smederevskoj Palanci, već po tradiciji, pred svako Svetsko i Evropsko prvenstvo u fudbalu, ovu akciju organizuje Udruženje „Svi do 23“. Menjanje sličica je svake subote od  9 i 30 ispred „Uzora“.
U Smederevu je mesto za to „Green bar“ u Ulici Kralja Petra prvog, dan je takođe subota, a počinje nešto kasnije, u 12 i 30. Domaćin ovog okupljanja smislio je i način da motiviše skupljače, pa tako obećava da će nagraditi onog ko poslednju sličicu u albumu popuni baš na tom mestu.

Da cela stvar nije bez osnova mogu da kažu sledeći podaci; album ima 80 strana i sadrži 670 sličica, od kojih je 50 specijalnih (zvanične lopte, maskote, trofej…), objašnjavaju na FB stranic „Svi do 23“. Dakle, prosta računica dovodi do zaključka da je za popunjavane albuma potrebno najmanje 10.960 dinara. To sve pod pretpostavkom da u 137 kesica nećete dobiti nijedan duplikat, što je, naravno, nemoguće. E, tu na scenu stupa menjaža…

Skorašnji članci

error: Content is protected !!