Velikoj Plani sedam, Smederevu milion i po

BEOGRAD/VELIKA PLANA/SMEDEREVO, 19. april 2018 – Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić potpisao je ugovore o prenosu sredstava sa predstavnicima 59 opština i gradova, čiji će projekti biti podržani iz budžetskog fonda za lokalne samouprave, a među njima su i Velika Plana i Smederevo.

Velika Plana je dobila 7 miliona dinara za sanaciju Gradske kuće, a Smederevu je odobreno milion i po za organizaciju manifestacije „Kosidba na Plavincu 2018“.

Za Fond od 320 miliona dinara prijavljen je 171 projekat u vrednosti većoj od dve milijarde dinara. U saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave navodi se da će 33 lokalne samouprave dobiti više od 262 miliona dinara za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti, kao i da je za 18 opština i gradova opredeljeno više od 48 miliona dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija, koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi, dok će sa više od 10 miliona dinara biti podržano osam lokalnih samouprava u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija.

Foto: mduls.gov.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!