Filipović zlatan u Zagrebu

ZAGREB, SMEDEREVO, 16. april 2018 – Najiskusniji i najtrofejniji smederevski član tima na Internacionalnoj regati Croatia Open 2018, u Zagrebu, Aleksandar Filipović, u nedeljnom finalu u seniorskom skifu osvojio je zlatnu medalju u vremenu 6.56.67. Drugi je bio Miloš Stanojević iz VK Tamiš, sa čak deset sekundi zaostatka, a treći Nemac Lukas Reim.

I ostali smederevski veslači postigli su odlične rezultate na ovogodišnjoj dvodnevnoj regati na Jarunu, a posle nedeljna tri finala u kojima su branili boje kluba, vraćaju se kući sa ukupno osvojene tri medalje, jednom zlatnom i dve bronzane.

Podsetimo, Filipović je u subotu osvojio i bronzanu medalju, a bolji rezultat su imali Marko Marjanović iz Partizana i aktuelni olimpijski vicešampion Damir Martin iz Hrvatske.

Ovim rezultatima, Filipović je obezbedio status seniorskog reprezentativca Srbije u veslanju.

Drugu današnju medalju za Smederevo, bronzano odličje, osvojio je Miroslav Jovanović u finalnoj trci mlađih juniora u skifu, u vremenu 7:40.06. Italijan Andrea Serafino je bio prvi (7:30.70), a drugi Bernd Gutschi iz Austrije (7:33,25)

Smederevski juniorski dubl skul, Marko Torbica i Lazar Ristić, postigao je četvrti rezultat u današnjoj finalnoj trci, u vremenu 6:45.87, a medalja im je izmakla za 77 stotih delova sekunde.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!