Site icon podunavlje.info

Novi smer u smederevskoj Gimnaziji

SMEDEREVO, 13. april 2018 – Važne informacije, za smederevske osmake i njihove roditelje, koji razmišljaju o odabiru prave srednje škole,  jesu  one o otvaranju novih smerova u ovdašnjim srednjim školama. Tako će ove godine i Gimnazija u Smederevu, pored već uobičajene strukture od 3 odeljenja društveno-jezičkog (ukupno 90 učenika), 4 odeljenja prirodno-matematičkog (120 učenika) i jednog odeljenja filološkog smera (24 učenika), upisati i jedno novo odeljenje za učenike sa posebnim sklonostima za informatiku i računarstvo (20 učenika).

Uvođenje novog smera, osim što je u skladu sa Strategijom razvoja obrazovanja u Srbiji, u potpunosti prati i zakon tržišta, s obzirom da du potrebe za novim stručnjacima u područjima IT u stalnom porastu. Na sve to treba dodati i da iskustvo govori da veliki broj đaka nakon završetka Gimnazije nastavlja školovanje na fakultetima koji obrazuju stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija.

Pošto su filološko odeljenje i odeljenje za računarstvo i informatiku odeljenja za posebno darovitu decu, za ova dva odeljenja polaže se i poseban prijemni ispit. Na prijemnom ispitu za filološko odeljenje polaže se test iz srpskog jezika i književnosti i iz engleskog jezika, a za upis u računarsko odeljenje polaže se matematika.

U Gimnaziji se i ove godine, počevši od 15. aprila, organizuje besplatna pripremna nastava za polaganje ovih ispita, a prijavljivanje je u toku.

Više o radu ove škole, informacijama u vezi  sa upisom i vannastavnim aktivnostima možete da pronađete na  sajtu  http://www.gimnazijasd.edu.rs

Exit mobile version