Prođe i ta Nova godina (sredinom aprila)

SMEDEREVO, 12. april 2018 – Poslednji novogodišnji ukrasi sa zgrada na smederevskom centralnom gradskom trgu skinuti su danas. Vest nije bajata, s kraja januara ili početka februara recimo, kako bi možda pomislili, nego je baš današnja, evo, bezmalo na polovini aprila.

 

Svi koji su se danas pre podne zatekli na tom mestu bili su svedoci nadrealne slike: pored kamiona sa korpom u kojoj je radnik u majici s kratkim rukavima, onaj što skida ukrase, prolaze Smederevci takođe u kratkim rukavima, pa i „djevojke u ljetnim haljinama (volim)“, trgom trčkaraju deca u kratkim pantalonama… A i kako bi drugačije na 24 stepena Celzijusova?

Inače, da podsetimo, beogradski „Keep Light“ je dobio od grada posao, prvo prošle godine, na opremanju ukrasima, pa njihovoj dopuni ove, na koncu i njihovom postavljanju i skidanju. Za tu namenu, za ovu Novu godinu tom preduzeću je grad Smederevo platio oko 4 miliona i 800 hiljada dinara sa PDV-om. Pretprošle godine, kada je gro ukrasa od te firme nabavljeno, to je koštalo oko 12 miliona dinara.

Ljudi iz „Keep Light-a“ su 23. februara ove godine skinuli u Smederevu novogodišnju rasvetu, koju su sami postavili sredinom decembra prošle, a da li im je ovo na trgu promaklo ili nije bilo na spisku – ko će ga sad znati.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!