Održana humanitarna priredba za pomoć porodici Lončar

SMEDEREVO, 12. april 2018 – Veliku dvoranu Centra za kulturu danas su do poslednjeg mesta ispunili đaci smederevskih osnovnih škola. Došli su da se zabave, ali i da pomognu, jer ovde je održana humanitarna priredba čiji je prihod od ulaznica namenjen porodici Lončar, koja je zimus u požaru ostala bez doma .

Cena ulaznice bila je simbolična, sa školama je dogovoreno da deca plate koliko mogu i imaju, a i odrasli su mogli da ostave svoje priloge u holu pred salom, u za to namenjenoj kutiji.

Zvezda programa, koji je baš kao i niz drugih akcija za pomoć Lončarima organizovalo Udruženje potomaka ratnika Patriotska spona 1912-1999, bio je Predrag Vuković, deci poznatiji kao Peđolino. A dece je, kako je rečeno, bila puna sala, došli su đaci osnovnih škola „Dimitrije Davidović“, „Dr Jovan Cvijić“, kao i oni iz OŠ „Branko Radičević“, u koju ide Milica Lončar, učenica 7. razreda.

Program pod nazivom „Posadimo seme ljubavi, nek izniknu dobra dela“ imao je i svoj nastavak u prostorijama Udruženje Patriotska spona, gde su članovi Ferijalca uručili pomoć koji su prikupili za porodicu Lončar.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!