Site icon podunavlje.info

Uručene knjige dobitnicama iz Smedereva

SMEDEREVO, 2. april 2018 – U smederevskoj Narodnoj biblioteci su danas, na Međunarodni dan dečje književnosti, uručene knjige koje je Udruženje Podunavska inicijativa, kao osnivač portala Podunavlje.info, dobijene ljubaznošću autorke Silivije Otašević, dobilo da podeli onima koji su nam se u nedelju najbrže javili.

Knjige „Olimpijski san“, „Gradić pufnastog sunca“ i „Plurkini musketari“, uz one koje je istim povodom darivala Narodna biblioteka, predate su dobitnicama iz Smedereva. Ostalim dobitnicima, Mariji Teofanov iz Novog Sada, Tadiji Latinoviću, Novi Beograd, Milijani Zolotić Simić iz Kikinde i Dušanu Živanoviću iz Beograda, knjige su poslate poštom.

„Danas se obeležava Međunarodni dan dečje knjige u celom svetu, pa i kod nas, u znak sećanja na rođenje ‘kralja svih bajki’, danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Narodna biblioteka Smederevo, u saradnji sa Podunavskom inicijativom, udruženjem za promovisanje slobode izražavanja, spremila je ove prigodne poklone, naravno u knjigama, a ovim putem pozivamo decu da posete Dečje odeljenje naše biblioteke, koje je obogaćeno novim i najaktuelnijim naslovima, kako bi ispunili njihove čitalačke potrebe“, kazala je koordinator Dečijeg odeljenja Narodne biblioteke Smederevo Višnja Rajković Mrdaković, predajući knjige dobitnicama iz Smedereva.

Exit mobile version