Za Međunarodni dan dečje književnosti – poklanjamo knjige!

SMEDEREVO, 1. april 2018 – Udruženje za promovisanje slobode izražavanja Podunavska inicijativa, osnivač portala Podunavlje.info, zajedno sa Silivijom Otašević, autorkom najbolje dečje knjige u 2017. godini, obradovaće šestoro naših mlađih čitalaca. Oni koji nam se prvi jave, na našoj FB stranici ili na mejl redakcija@podunavlje.info, dobiće po jedan primerak knjige.

Međunarodni dan posvećen dečjoj književnosti, u cilju afirmacije čitanja kod najmlađih, obeležava se širom sveta od 1967. godine 2. aprila, na dan rođena Hansa Kristijana Andersena.

Knjizi Silvije Otašević „Olimpijski san“ pripala je nagrada“Dositejevo pero”, pošto je žiri sastavljen od stotinu đaka osnovnih škola proglasio za najbolju namenjenu starijim osnovcima, među 27 naslova objavljenih za taj uzrast u prethodnoj godini.

„Olimpijski san“ je objavljen je uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije, a knjiga je namenjena tinejdžerima koji imaju cilj i sanjaju velike snove, ne samo u sportu već i u nauci, umetnosti, drugarstvu, ljubavi… Inspirisana je pričom roditelja Majkla Felpsa i razlozima zbog kojih su Majkla upisali baš na plivanje. Napisana je i u nameri da svakom detetu šapne da na stvari gleda drugačijim očima, da svoje „mane“ vidi kao tajno oružje a ne kao prepreku, da ima na umu, kako je to rekao najbolji igrač hokeja svih vremena Vejn Grecki, „jedino je jedna stvar sigurna a to je ako ne gađaš nećeš pogoditi“.

Uz ovu, ljubaznošću Silvije Otašević, istim povodom, Međunarodnog dana dečje književnosti, poklanjamo još dve knjige iste autorke onima koji nam se najbrže jave. Ostavite vaše kontakt podatke u inbox-u na našoj FB stranici ili pošaljite na mejl redakcija@podunavlje.info.

(Deca iz Smedereva knjige će moći da podignu u Narodnoj biblioteci Smederevo)

Skorašnji članci

error: Content is protected !!