PSK Čelik: Skupština, predavanje, promocija orijentiringa…

SMEDEREVO, 1. april 2018 – Na nedavno održanoj godišnjoj skupštini Planinarsko sportskog kluba „Čelik“ urađen je osvrt na rezultate u prethodnoj godini. Klub je treći po masovnosti u akcijama republičkog karaktera, dobri rezultati ostvareni su u planinarskoj orijentaciji na kraju sezone “Čelik” je zauzeo drugo mesto u Srbiji. Članovi kluba bili su i reprezentativci Srbije na Balkanskom prvenstvu u planinarskoj orijentaciji. U orijentiringu, klub ima jednog pobednika u kombinaciji i jedno drugo mesto, a Smederevci su stigli do titula i na pojedinačnim prvenstvima Srbije.

Alpinista Dragan Pavlović održao je tribinuna temu “Od planinara do alpiniste“. Pavlović je na svom primeru pokazao šta sve planinar treba da nauči, savlada i učini da bi postao alpinista, reč je o 70-tak akcija od kojih je deo u letnjim uslovima (u suvoj steni), a veći deo u zimskim uslovima, uključujući i penjanje po zaleđenom vodopadu. Prisutni planinari, njih oko 30, sa pažnjom su ispratili priču, fotografije i filmove koji su dočarali zadatu temu tribune i na kraju aplauzom pozdravili veliko dostignuće Dragana Pavlovića.

Priređena je i promocija orijentiringa u OŠ „Ivo Andrić“ u Radincu. Najpre je održana prezentacija u sali škole kojoj je prisustvovalo 56 učenika petog razreda, da bi, nakon stvaranja uslova, crtanja karte i postavljanja staze, u školskom dvorištu bila i promo trka. U trci je učestvovao 31 učenik petih razreda, od kojih je 18 uspešno završilo trku našavši sve kontrole po zadatom redosledu. Pobedio je Uroš Marković sa vremenom 3’33“.

Otvorena je sezona u orijentiringu prvom i drugom trkom u okviru Beograd Opena, što su ujedno i prva dva kola takmičenja u kombinaciji za ligu Srbije. Prva trka je srednja distanca sa dužinom staze za one najmlađe do 10 godina od 2,2 km, odnosno 6,4 km za elitnu kategoriju, sa brojem kontrola 9 za najmlađe do 23 za elitaše. Prvog dana PSK „Čelik“ je učestvovao sa 10 takmičara od kojih je za njih 7 ovo bila prva samostalna trka, a među njima je bilo i troje dece. Drugog dana bila je na programu trka duge distance. Za one najmlađe staza je bila duga 2,5 km sa 9 kontrolnih tačaka, a za elitaše 12,5 km sa 30 kontrolnih tačaka. Čelik je drugog dana učestvovao sa 5 takmičara od kojih je, jednom, ovo bila prva trka posle završene Čelikove škole orijentiringa. Rezultati za oba dana su osnov za određivanje plasmana na Beograd Openu, a predstavnici Čelika su izborili dva pobednička postolja. Sofija Nikolić je zauzela treće mesto u kategoriji Ž12 i tako sa plasmanom na drugo mesto prvog dana, odlično otpočela novu sezonu. Branko Grujić je u kategoriji M55 osvojio drugo mesto.

Na kraju, „Čelik“ je izveo i samostalnu pešačku akciju uspona na vrhove Rudnika.

Fotografije su iz lične arhive članova kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!