Ivona i Nemanja najbolji, Petrović nadmašen

SMEDEREVO, 1. april 2018 – U petom kolu pete Smederevske lige u streljaštvu za učenike osnovnih škola bez iznenađenja. Pobede su ostvarili favoriti: Ivona Bojić u kategoriji mlađih pionirki, Lazar Subotić u kategoriji mlađih pionira, Iva Marjanović u  kategoriji pionirki i Nemanja Živojinović u  kategoriji pionira –  Kod seniora u petom kolu desete Smederevske lige u streljaštvu Novica Petrović prvi put nije pobedio. Sa 181 krugom ne bi osvojio ni medalju. Najbolje rezultate u obe kategorije imali su aranđelovački strelci Aleksandar Matić, 184 kruga i Mladena Ristić, 182 kruga.  Seniori „Aranđelovca“ prvi put prvi ekipno, „New Press“ tim seniorki stigao do treće, možda i ključne pobede za osvajanje lige u konačnom plasmanu.

Mlađa pionirka Ivona Bojić sa 177 krugova u petom kolu, ostvarila je još jednu pobedu u petoj Smederevskoj ligi u streljaštvu za mlađe kategorije, koje je održano prošlog četvrtka na vazdušnom strelištu Sportske hale Smederevo. U kategoriji mlađih pionira petu pobedu nad vršnjacima ostvario je Lazar Subotić sa 160 krugova. Bojićeva je iz Osnovne škole „Sveti Sava“, a Subotić je učenik OŠ „Doktor Jovan Cvijić“. Druga mesta zauzeli su učenici OŠ „Dr. Jovan Cvijić“ Natalija Jovanović sa 165 i Petar Kostić sa 148 krugova. U starijoj grupi pionira, u odnosu na prošlo kolo, Nemanja Živojinović i Milan Marić su zamenili mesta. Sa 173 kruga pobedio je Živojinović, učenik OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, a Marić, učenik OŠ „Dimitrije Davidović“ je bio drugi sa 169 krugova. Kod pionirki Iva Marjanović iz OŠ „Dositej Obradović“ imala je 169 krugova.

Ekipno, objedinjene obe kategorije mlađih pionira/ki i pionira/ki, prvo mesto kod pionira je osvojila ekipa OŠ „J. J. Zmaj“ (Nemanja Živojinović – 173 kruga, Pavle Pejčić – 140 krugova, Nikola Pešić – 127 krugova) sa ukupno 440 krugova. Druga je ekipa škole „Dr Jovan Cvijić“ (Lazar Subotić – 160 krugova, Petar Kostić – 148 krugova, Lazar Popović – 125 krugova) sa 433 kruga ukupno, a treća „Dimitrije Davidović“ (Milan Marić – 169 krugova, Ivan Ćurčin – 113 krugova i Vuk Stančić – 104 kruga) sa 386 krugova ukupno. U kategoriji pionirki prvo mesto zauzela je škola „Sveti Sava“ (Ivona Bojić – 177 krugova), drugo „Dositejeva“ (Iva Marjanović – 169 krugova), a treće „Cvijićeva“ (Natalija Jovanović – 165  krugova).

Posle pet kola u generalnom plasmanu kod mlađih pionirki vodi Ivana Bojić (858), ispred Natalije Jovanović (811) i Nikolije Simić iz škole „Jovan Cvijić“ (100). U grupi mlađih pionira prva tri mesta pripadaju Lazaru Subotiću (814), Lazaru Popoviću (611) i Ivanu Ćurčinu (603). Kod pionira prvi je Nemanja Živojinović (846), drugi Milan Marić (652), treći učenik OŠ „Ilija Garašanin“ iz Grocke, Nikola Teomirović (631). U kategoriji pionirki Iva Marjanović (797) vodi ispred Sofije Kučinar (272). Ekipno, kod dečaka, „Dr Jovan Cvijić“ ima 28 bodova, „Zmajeva“ bod manje, a sa 20 bodova treća je ekipa škole „Dimitrije Davidović“. Slede „Ilija Garašanin“ sa 11 bodova, „Sveti Sava“ sa 10 i „Branko Radičević“ sa samo 2 boda. Kod devojčica ekipa OŠ „Sveti Sava“ je preuzela vođstvo sa 17 bodova, bod manje ima OŠ „Dr Jovan Cvijić“, na trećem mestu sa 12 bodova je ekipa „Dositeja Obradovića“, četvrta „Dimitrija Davidovića“ sa jedinih 2 boda.

Za generalni plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola, a šest najboljih za ekipni plasman i učešće na Smederevskom kupu, u kome će se u finalu nadmetati osam najboljih u objedinjenim kategorijama mlađih pionira i pionira, kao i mlađih pionirki i pionirki.

Do kraja lige ostala su još samo dva kola, a naredno, šesto je po rasporedu planirano za 19. april.

Velika iznenađenja dogodila su se u petom kolu desete Smederevske lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, koje je održano prošlog petka na vazdušnom strelištu Sportske hale Smederevo. Prvi put od početka lige, iskusni smederevski veteran Novica Petrović je rezultatski nadmašen. Sa  184 kruga svoju prvu pobedu u ligi ostvario je Aleksandar Matić iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“. Drugo i treće mesto zauzeli su Dragan Florić i Novica Popović sa po 182 kruga. I od četvrtog do petog odnosno šestog mesta o plasmanu je odlučivala poslednja serija. Strelce sa po 181 krugom predvodio je Novica Petrović, a Borivoje Provčin i Dejan Petrović, Novičin sin, imalu su iste obe serije, ali se nije pristupilo utvrđivanju broja centara, što se radi u ovakvim slučajevima, jer se pojedinačni plasman u ligi ne boduje, već se za konačni plasman sabiraju rezultati. Novica i Dejan Petrović nastupaju za „Juteks“, Dragan Florić i Borivoje Provčin za „Kore Mig“, a Novica Popović za Samostalni sindikat „HBIS“.

U kategoriji seniora SK „Aranđelovac“ u ovom kolu pobedio je prvi put i ekipno i tako prekinuo dominaciju dve smederevske ekipe. Pobeda Aranđelovčana je došla sa 542 kruga ukupno. „Juteks“ je bio drugi sa 540 krugova, a „Kore Mig“ sa krugom manje treće. U četvrtom kolu pojedinačno se takmičilo 27 strelaca, a ekipno je bilo 7 timova.

I kod seniorki interesantno. I ovde je trijumfovala članica SK „Aranđelovac“, Mladena Ristić, prošlogodišnja pobednica Smederevskog kupa, sa 182 kruga. Članicama ekipe „New Press“ pripala su drugo, Jelena Tasić sa 178 krugova, i treće mesto, Milica Luković sa 171 krugom, i tako su povele svoju ekipu do treće, možda i ključne pobede za osvajanje lige u konačnom plasmanu. Ekipnoj pobedi „New Pressa“ sa 163 kruga doprinos je dala i treća članica Ana Bojić, šesta u pojedinačnom plasmanu.

Ekipno, prvo mesto „New Press“ sa 512 krugova, drugo „Aranđelovac“ sa 510 krugova, treće ženska ekipa SK „Heroj Srba“ sa 330 krugova. Nastupilo je 8 seniorki pojedinačno i 3 ekipe.

Posle pet kola Novica Petrović je naravno, zadržao vođstvo u generalnom plasmanu (938). Slede ga Borivoje Provčin (921) i Aleksandar Matić (902). Ekipno: „Kore Mig“ imaju 32 boda, „Juteks“ je u ovom kolu smanjio na samo bod zaostatka iza njih, a na trećem mestu  „Aranđelovac“ sada ima 27 bodova. Kod seniorki u vrhu tabele su: Nevena Janković (850), Milica Čorlija (845) i Nevena Đorđević iz „Heroj Srbe“ (830). Sa ovom ekipnom pobedom „New Press“ (13) je preuzeo vođstvo ispred „Aranđelovca“ (12) sa bodom prednosti. Ženski tim „Heroj Srba“ je treći sa 5 bodova.

Za pojedinačan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola, a za ekipni šest, kao i za učešće na Smederevskom kupu, u kome će se u finalu nadmetati po osam najboljih seniora i osam najboljih seniorki.

Do kraja lige ostala su još samo dva kola, a naredno šesto po rasporedu je planirano za 20. april.

Rezultati petog kola, 10. Smederevske lige serijskom vazdušnom puškom, 20 dijabola

Skorašnji članci

error: Content is protected !!