Samo sreća spasla dečaka koji je pao pod tanjiraču

KOVIN, 1. april 2018  – U nesreći koja se u subotu oko 13 sati dogodila u Dubovcu, teške povrede je zadobio je četrnaestogodišnji dečak Aleksandar A. kada je pao pod tanjiraču, koju je traktorom vukao njegov otac Novica A. (50). Nesrećnom dečaku tanjirača je prešla preko karličnog dela, i samo je puka sreća da se sve desilo na delu njive na kome je zemlja već bila odmekla, dovoljno rastresita da je pod pritiskom tanjičare njegovo telo utonulo i samo zbog toga su izbegnute moguće fatalne posledice.

Otac, Novica je, po onome što je ispričao policiji, upravljao traktorom, a Aleksandar je u jednom momentu naskočio na tanjiraču, verovatno u nevinoj, dečjoj nameri da se poveze dok ovaj radi. Na nesreću, desilo se to baš u momentu kada je Novica okretao traktor, dečak je izgubio ravnotežu i pao pod metal koji je prešao preko njega. Novica je odmah zaustavio traktor, ali kako je tanjirača dvodelna, prednji red tanjira je izbegao, ali zadnji, onaj posle točkova, prešao je preko dečakovih nogu i trupa.

Foto: Ilustracija

Otac je, zajedno sa majkom, odmah povređeno dete odvezao za Pančevo, odatle su ih uputili u Beograd, u Urgentni centar, gde je proveo noć i dan posle nesreće.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu kažu, da prema informacijama kojima raspolažu, nema odgovornosti oca, ali će ipak morati da ga saslušaju, a sačekaće i oporavak deteta, da i od njega uzmu izjavu. Tragovi koji su zatečeni na njivi potvrđuju očevu priču, kažu u Tužilaštvu.

Po informacijama do kojih smo u nedelju mogli da dođemo, povrede jesu teže prirode, ali dečakov život, srećom, nije ugrožen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!