Site icon podunavlje.info

Proglašeni najbolji recitatori

SMEDEREVO, 30. mart 2018 – U Centru za kulturu Smederevo sinoć je održana tradicionalna gradska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“, na kojoj je učestvovao 91 učenik. U kategoriji učenika nižeg uzrasta (od prvog do četvrtog razreda osnovne škole) takmičilo se 46 učenika, u kategoriji srednjeg uzrasta (učenici od petog do osmog razreda), učestvovalo je 34 učenika, kao i 11 srednjoškolaca.

Đake je ocenjivao tročlani žiri koga su činile Ivana Stevović, nastavnik srpskog jezika i književnosti u OŠ „Branko Radičević“ u Lugavčini, Jelena Hajošević, profesor srpskog jezika i književnosti u Ekonomsko-trgovinskoj školi i Biljana Kosanović, profesor razredne nastave u OŠ „Dimitrije Davidović“.

Uzimajući u obzir akcentuaciju i dikciju, ostvarivanje misaono-emotivnih sadržaja pesme, prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitacije, doživljajnu snagu, žiri je doneo odluku o tome kojih se pet takmičara iz svake kategorije izdvojilo po kvalitetu i plasiralo na Okružnu smotru recitatora u Velikoj Plani.

Prvo mesto u kategoriji nižeg uzrasta pripalo je Mileni Menčanin (OŠ „Dositej Obradović“) , drugoplasirana je Anđelina Beljić (OŠ „Dimitrije Davidović“), treće mesto osvojila je Mila Simić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“), četvrto je pripalo Borisu Đorđeviću (OŠ „Dimitrije Davidović“), dok je peto mesto žiri dodelio Anastasiji Stojićević (OŠ „Vuk Karadžić“ u Lipama).

U kategoriji učenika od petog do osmog razreda prvo mesto pripalo je Jeleni Pecelj (OŠ „Dimitrije Davidović“), drugo je osvojila  Angelina Vučković (OŠ „Branko Radičević“), a na trećem mestu našla se Lenka Stanojević (OŠ „Dimitrije Davidović“). Četvrto mesto pripalo je Borisu Bjeliću (OŠ „Dositej Obradović“), a peto Mileni Narandžić (OŠ „Sveti Sava“).

Prema proceni žirija najuspešniji recitatator srednjoškolac je Anita Dabić (Gimnazija). Drugo mesto zauzeo je Milija Vojinović (Gimnazija), treća pozicija je pripala Dunji Petković (Muzička škola „Kosta Manojlović“). Nikola Petrović (Tehnička škola) osvojio je četvrto mesto, dok je peto zauzela Anđelina Živković ( Tehnička škola).

Exit mobile version