Site icon podunavlje.info

Timovi Ekonomsko-trgovinske škole najbolji

SMEDEREVO, 29. mart 2018 – Na juče održanom takmičenju učenika smederevskih srednjih škola u okviru nacionalnog projekta „NaPred” – nauči preduzetništvo“, u izradi biznis planova i veštinama njihovog prezentovanja, učestvovalo je 15 timova, a prva tri mesta pripala su učenicima Ekonomsko-trgovinske škole.

Najbolji je bio tim “Hotel Sfenterom”, koji su činile Anja Vasiljević, Ana Ilić, Teodora Gajin, Irena Petrović, pod mentorstvom Marinea Zlatanović. Drugo mesto osvojila je ekipa u sastavu Sara Milojković, Milica Stoiljković, Nevena Stošić, Stevan Vuković i mentori nastavnici Slobodanka Subotić i Suzana Kulagić, kao PD „BioLand“  dok je treće mesto pripalo timu u kome su bili Verica Terzić, Sara Dobrić, Slađana Stevanović, Milena Živoinović, Lazar Nikolić, a mentor nastavnik Biljana Marković, PD „Zalogajčić”.
Timove su, pored profesora Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda i predstavnika lokalne samouprave, ocenjivali i predstavnici kompanija „PKC“, „Kaizen“, „Fruvita“ i „Tomi Trejd“, koje su, najuspešnijim obezbedile prigodne nagrade.
Inače, projekat „NaPred – nauči preduzetništvo“ pokrenula je Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, uz finansijsku podršku Razvojne agencije Srbije i podršku poslovne zajednice organizovane u okviru Privredne komore Srbije.
Za manje od osam meseci, koliko projekat traje, saradnja je uspostavljena sa 17 lokalnih samouprava u Srbiji i više od 50 srednjih škola, dok je radionicama o “Izradi biznis plana” i “Veštini prezentovanja” obuhvaćeno više od 2000 srednjoškolaca.
Finalno takmičenje na nacionalnom nivou biće organizovano krajem aprila u Beogradu.

Exit mobile version