Site icon podunavlje.info

Nove medalje smederevskih strelaca

ĆUPRIJA/SMEDEREVO, 28. mart 2018 – Iz Ćuprije, sa Prvenstva centralne Srbije u B programu, medalje u sve tri nijanse u Smederevo su doneli Veljko Ilić, Nemanja Živojinović i Nemanja Adamović. U disciplini vazdušna puška kadetska ekipa „Smedereva“ je bila na najvišem postolju, a u kategoriji mlađih juniora na stepenici niže. U disciplini vazdušnim pištoljem medalje se nisu dodeljivale, a da jesu svakako bi ih osvojili Dušan Bojić, Tijana Dimitrijević i Katarina Milovanović.

Nova generacija strelaca „Smedereva“, koju uspešno predvodi Veljko Ilić, potvrdila je svoj kvalitet i na Prvenstvu centralne Srbije u B programu, koje je u nedelju održano u Ćupriji. Ilić je pobedio u kategoriji mlađih juniora vazdušnom puškom sa 591 krugom. Srebrnu i bronzanu medalju osvojili su strelci kragujevačkog „Čika Mate“, Dušan Dimitrijević sa 590 i Bogdan Jovanović sa 586 krugova. Ukupno je nastupilo 15 strelaca. U kategoriji kadeta Kragujevčani i Smederevci su zamenili odličja. Zlato je odneo Marko Ivanović sa 580 krugova, a srebro i bronzu naši strelci Nemanja Živojinović sa 571 krugom i Nemanja Adamović sa 569 krugova. Sa 541 krugom, treći član kadetske ekipe „Smedereva“ Lazar Beljić, bio je deveti u konkurenciji 12 kadeta. Mlađi juniori ekipno su drugi, a kadeti su prvaci Centralne Srbije. Vazdušnom puškom sa 395 krugova Natalija Tasić je bila četvrta u konkurenciji 12 kadetkinja.

U takmičenju vazdušnim pištoljem nije bilo dovoljno učesnika, pa je izostala dodela medalja. U konkurenciji kadeta Dušan Bojić je bio najbolji sa 534 kruga, a takmičio se i u konkurenciji mlađih juniora, gde je nastupio i naš Miloš Nikolić. Najbolji rezultat kod mlađih juniorki imala je Nina Stanisavljević iz SK „Bor 030“ iza koje su se plasirale naše devojke Tijana Dimitrijević sa 316 krugova, a zatim i Katarina Milovanović i Teodora Čakarević.

Regionalno takmičenje je kvalifikaciono za Prvenstvo Srbije, koje će se održati 15. aprila u Beogradu, a ovog vikenda, u nedelju 1. aprila, u Novom Sadu održaće se Finale Kupa Srbije, za koje su se plasirali Veljko Ilić, Natalija Tasić, Dušan Bojić i Katarina Milovanović.

Exit mobile version