Goran Pavlović novi direktor PSSS u Kolarima

KOLARI, SMEDEREVO, 28. mart 2018 – Posle ponovljenog konkursa, za novog direktora Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Smederevo danas je izabran Goran Pavlović, diplomirani inženjer poljoprivrede, potvrđeno je portalu Podunavlje.info.

Komisija, formirana iz redova zaposlenih, predložila je Skupštini PSSS “Smederevo” DOO,  da za direktora u narednom mandatu od četiri godine imenuje Gorana Pavlovića, kandidata koji se jedini javio po redovnom konkursu.

Pavlović je od 1995. do 2004. radio u “Godominu”, gde je poslednje dve godine obavljao dužnosti direktora proizvodnje i generalnog direktora. Od 2004. zaposlen je u tadašnjem Zavodu za poljoprivredu (današnja PSSS) u Kolarima kao stručni saradnik za ratarstvo i povrtarstvo, šef stručne službe, rukovodilac kvaliteta.

U Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi “Smederevo”postoje stručne službe za voćarstvo i vinogradarstvo, za ratarstvo, za stočarstvo, za zaštitu bilja, kao i Hemijska i fitosanitarna laboratorija. Služba, čije je sedište u Kolarima, obavlja svoju delatnost na području četiri opštine i to: Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana i Grocka,  sa 73 naseljena mesta u kojima živi oko 286.903 stanovnika, 122.244 ha poljoprivrednog zemljišta od čega 98.840 ha oranica, 13.227 ha voćnjaka, 4.106 ha vinograda i 6.071 ha livada.

Konkurs za izbor direktora, međutim, prethodnih dana bio je u senci, umalo, tragičnog događaja. Naime, pažnja javnosti bila je usmerena na slučaj navodnog trovanja u ovoj službi, kada su tri lica bila zbrinuta na VMA u Beogradu. U međuvremenu su pušteni na kućno lečenje, a istražni organi još uvek ispituju uzrok. Prema nezvaničnim podacima, očekuje se još šta će pokazati rezultati analize, pre svega vode, kojom je kuvana sporna kafa, posle koje su osobe, koje su je konzumirale, imale zdravstvene tegobe.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!