Site icon podunavlje.info

„NaPred – nauči preduzetništvo“

SMEDEREVO, 26. mart 2018 – Takmičenje timova učenika srednjih škola Smedereva u okviru projekta „NaPred – nauči preduzetništvo“ održaće se u sredu, 28. marta u Koncertnoj sali Centra za kulturu Smederevo, sa početkom u 10 časova, saopšteno je danas.

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) iz Beograda, u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, osmislila je projekat „NaPred – nauči preduzetništvo“ u okviru saradnje fakulteta, srednjih škola i lokalnih samouprava. Projekat se realizuje u 36 srednjih škola iz 17 gradova i opština Republike Srbije u: Beogradu, Šidu, Sremskoj Mitrovici, Smederevu, Jagodini, Paraćinu, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Čajetini, Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Nišu i Vranju.

Cilj projekta je afirmacija preduzetništva i obrazovanja za preduzetničke veštine srednjoškolaca na nacionalnom nivou. Ovaj projekat svojevrsni je nastavak prošlogodišnjeg projekta „Mladi preduzetnik“ u kojem su učenici srednjih škola Smedereva u velikom broju učestvovali uz podršku Grada Smedereva i kompanija koje uspešno posluju na našoj teritoriji.

Oblast preduzetništva je na nivou društva prepoznata kao pitanje od vitalnog značaja, pa je Vlada Republike Srbije nakon prošle godine, koja je označena kao godina preduzetništva, proglasila i čitavu narednu dekadu decenijom preduzetništva. Prepoznajući značaj razvoja preduzetničkog duha kod naše omladine, Grad Smederevo dao je podršku ovom projektu.

Četrnaest timova od po pet učenika srednjih škola Smedereva će i ove godine na gradskom takmičenju predstaviti svoje biznis-planove i poslovne ideje pred profesorima i predstavnicima iz sveta realnog biznisa. Svoje učešće u radu žirija potvrdile su kompanije „Kaizen“, „PKC“ i privatni preduzetnici„Fruvita“ i „Tomi trejd“, a u žiriju će biti i profesori Visoke škole PEP i predstavnici lokalne samouprave.

Kako je saopšteno, Grad Smederevo je realizaciji projekta pružio operativno logističku podršku – proteklih meseci lokalna samouprava bila je spona između tima Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo i smederevskih srednjih škola, održane su radionice na kojima su naši učenici u radu sa profesorima VŠPEP i svojim profesorima učili kako da prezentuju svoje biznis-planove, odnosno kako da svoje preduzetničke ideje iskažu na najbolji način kroz efektivno upravljanje vremenom, timski rad i veštine komunikacije.

Exit mobile version