Site icon podunavlje.info

Izložba „Iza odraza“

SMEDEREVO, 26. mart 2018 – Izložba radova slikara Dejana Krstića, pod nazivom „Iza odraza“, biće otvorena u utorak, 27. marta u Galeriji Centra za kulturu Smederevo u 19 sati i 30 minuta, saopšteno je danas.

Zanimljiva autorska celina koja će biti izložena nastala je uz pomoć psihoanalitičkog pristupa od strane autora koji svoj rad zasniva na ideji portreta u vidu slike, crteža, fotografije. Krstić ispituje polje straha od odstupanja od društvenih normi, odnosno od pojma normalnosti. Prema rečima autora, društvo potencira na pozitivnosti i izbegava diskusiju o ličnim traumama, dok se on kroz stvaralačko-istraživački rad trudi da kod posmatrača podstakne samopreispitivanje i razumevanje drugih ljudi.

Proces rada obuhvata izbor modela, fotografisanje i intervju tokom koga se modelu postavljaju pitanja sa ciljem da se dospe do suštinskih karakteristika osobe. Dobijene fotografije se dalje obrađuju i prikazuju kao samostalna dela u vidu crteža. Razlog za umnožavanje i blagu varijaciju u kadru na osnovi potreta jeste potreba da se stvori jedna horizontala, tj. vezanost između svih portreta.

Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 10. aprila.

Dejan Krstić je završio osnovne akademske studije na departmanu likovnih umetnosti, studijski program slikarstvo, u klasi prof. Bosiljke Zirojević Lečić. Trenutno pohađa master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u okviru studijskog programa crtanje, pod mentorstvom prof. Višnje Petrović. Imao je do sada jednu samostalnu izložbu i učestvovao je u više kolektivnih izložbi.

Exit mobile version