Strelci na regionalnom prvenstvu u B programu

SMEDEREVO, 21. mart 2018 – Još se na smederevskom strelištu nisu slegli utisci sa Prvenstva Srbije u A programu, a nova takmičenja predstoje već za vikend. Streljačka družina „Smederevo“ u nedelju 25. marta, odlazi sa 10 strelaca u Ćupriju, na Prvenstvo centralne Srbije u B programu.

Nastupaju pojedinačno i ekipno u disciplini vazdušna puška kadeti: Nemanja Živojinović, Nemanja Adamović i Lazar Subotić, i vazdušni pištolj mlađe juniorke: Katarina Milovanović, Tijana Dimitrijević i Teodora Čakarević. Samo pojedinačno u disciplini vazdušna puška u kategoriji kadetkinja takmičiće se Natalija Tasić, a Veljko Ilić u kategoriji mlađih juniora, dok u disciplini vazdušni pištolj nastupaju kadet Dušan Bojić i mlađi junior Miloš Nikolić.

Sa prošlogodišnjeg regionalnog prvenstva, koje je kvalifikaciono za Prvenstvo Srbije, naši strelci su se vratili sa 10 medalja, 7 pojedinačnih i tri ekipne. Zlatne medalje su tada osvojili Veljko Ilić, i Petar Adamović i Ana Todorović, koji su od ove godine juniori, zatim Natalija Tasić dve srebrne medalje, a po jednu Dušan Bojić i Nemanja Adamović. Ekipne medalje su osvojile kadetkinje, mlađe juniorke i mlađi juniori puškom.

Pre toga, na strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u četvrtak 22. marta održaće se peto kolo pete Smederevske lige u streljaštvu za učenike osnovnih škola, a dan kasnije takmičarski dan imaće i učesnici desete Smederevske lige serijskom vazdušnom puškom za seniore i seniorke.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!