Počinju treći Kovinski pozorišni susreti

KOVIN, 21. mart 2018 – Ove srede, pod sloganom „Strast ili Ništa“, počinju treći Kovinski pozorišni susreti.

Svečano otvaranje je zakazano za 20 časova u sali pozorišta, a nakon toga će publika biti u prilici da pogleda „Noć Bogova“, prvu od četiri predstave, koliko će biti igrano na ovogodišnjim susretima.

„Noć Bogova“ je rađena po tekstu Mira Gavrana, režirao je Marko Manojlović, a igraju Dejan Lutkić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić.

U četvrtak je na programu „Histerija“, Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, po tekstu Terija Džonsona režirao ju je Ivan Vuković, a glumačku ekipu čine: Mladen Andrejević, Goran Jevtić, Suzana Lukić, Nebojša Ljubišić i Anđelika Simić.

Specijalni gost ovogodišnjeg trećeg KoPS-a je Pantomim Teatern iz Švedske koji u petak gostuje sa dečijom predstavom „Na samom kraju šume“, početak je u 11 sati.

Istog dana uveče je na sceni „Ne igraj na Engleze“: Beogradskog dramskog pozorišta iz Beograda, po tekstu Vladimira Đurđevića, režija Staša Koprivica, igraju: Marko Živić, Daniel Sič i Ivan Tomić.

Poslednjeg dana, u subotu, Kovinci će moći da pogledaju „Malograđansku svadbu“, najbolju amatersku predstavu u Srbiji za 2017. godinu, u izvođenju ansambla Pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke
Inače, od ove godine isključivo publika bira najbolju predstavu – glasanjem. Nagrada publike biće saopštena poslednje večeri trećih Kovinskih pozorišnih susreta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!