Počela „Pozorišna značka Branislav Nušić“

SMEDEREVO, 20. mart 2018 – Učenici osnovnih škola u Smederevu gledali su tokom prethodne nedelje predstave sa repertoara programa „Pozorišna značka Branislav Nušić“, koji organizuje pozorište PATOS. Prva na repertoaru, namenjena učenicima svih razreda, bila je predstava „Plastične bašte“. Sale su bile pune, što posetilaca, učenika i njihovih nastavnika, što dobre energije koja je trajala tokom svih izvođenja.

Učenike u školama već sada očekuju njihovi „pozorišni dnevnici“, u kojima će moći da ostave svoje prve pozorišne kritike. U aprilu će, prigodno, u okviru „Nušićevih dana“, pogledati nove predstave i zapisati nove pozorišne utiske.

Projekat „Pozorišna značka Branislav Nušić“ je program Pozorišta PATOS iz Smedereva kojim se ostvaruje razvoj i edukacija mlade pozorišne publike, kroz podsticanje i negovanje umetničkog ukusa i kritičkog promišljanja. Učenici osnovnih škola u toku jedne godine organizovano sa školom gledaju predstave sa brižljivo i odgovorno osmišljenog repertoara, pišu svoje prve pozorišne kritike u svojim pozorišnim dnevnicima koje dobijaju na poklon a s kojima će učestvovati u završnici manifestacije „Pozorišna značka Branislav Nušić“ u decembru 2018. godine.

Projekat je jedan od tri pobednika konkursa „Superste+“ za 2017. u okviru programa Superste.net. Značaj projekta je prepoznat i finansijski podržan od strane Grada Smedereva, a podršku je pružilo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ocenivši da se njime izuzetno podstiče kreativan razvoj učenika školskog uzrasta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!