Site icon podunavlje.info

Završne trke škole orijentiringa

SMEDEREVO, 19. mart 2018 – U dane vikenda, kao što je planirano, nastavljena je Čelikova škola orijentiringa. Ovog puta na programu su bile dve trening trke kojima se završava obuka. Trke su imale značaj polaganja ispita, jer su oni koji su uspešno prošli bar jednu stekli pravo na dodelu uverenja o uspešno završenoj obuci.

Trening trka u subotu bila je na terenima Smederevske tvrđave. Stazu dugu 1,3 km, sa 14 kontrolnih tačaka, na novoj karti je koncipirao i postavio Dragan Nikolić, koji  je kontrolor/savetnik za orijentiring takmičenja sa licencom Međunarodne orijentiring federacije (IOF).  U ovoj trci učestvovalo je 18 dece i 6 odraslih osoba. Od dece, 11 je uspešno prošlo stazu pronašavši sve kontrolne tačke. Odrasli nisu imali promašaja.

Trening trka u nedelju održana je na terenima užeg centra grada. Koncepciju staze, takođe je planirao Nikolić, a staza je bila duga 1,4 km sa 14 kontrolnih tačaka. U trci je učestvovalo 15 dece od koji je njih 13 uspešno pronašlo sve kontrole, kao i 6 odraslih, od kojih jedna nije pronašla sve kontrole.

Tako je PSK “Čelik“ posle pet nedelja i deset nastavnih dana, uz četiri održane trening trke, od kojih je jedna bila takmičarska, završio ovosezonsku školu orijentiringa. Ovim je klub osposobio takmičare za novu sezonu koja za orijentiring počinje 31

Exit mobile version