Izgubila Mladost, porazi i Plane i Smedereva

LAZAREVAC, VELIKA PLANA, ARILJE, 17. mart 2017 – Sva tri predstavnika Podunavskog okruga su ostala bez bodova u 22. kolu prvenstva Druge lige, a najveće iznenađenje je poraz Palančana u Lazarevcu.

Kolubara je pobedila Mladost sa 73:70. Izuzev prve četvrtine, domaći košarkaši su tokom ostatka utakmice stalno bili u prednosti, poduže i u dvocifrenoj. Tek u poslednjoj četvrtini izabranici Zorana Todorovića su „dodali gas“, ali je, ispostavilo se, bilo kasno. Stigli su do 3 poena zaostatka dva minuta pre kraja, tada se možda mogao i očekivati preokret, no nije ga bilo. Ishitreni šutevi, promašena slobodna bacanja, jednostavno Palanačanima nije bilo spasa.

Oni su ovim porazom ugrozili osvajanje drugog mesta na tabeli na kraju prvenstva. Novi Pazar, s kojim se bore za drugu poziciju, bio je ubedljiv u Plani. Pazarci su pobedili sa 96:69. Bio je to četvrti uzastopni poraz Planjana, osmi u devet poslednjih utakmica.

Posle ovog kola Novi Pazar ima isti broj pobeda i poraza kao i Mladost. Palančani su u prednosti jedino jer su ostvarili obe pobede nad Pazarcima, ali imaju i lošiji raspored do kraja. Naime, ostaje im gostovanje kod vodeće Slobode, koju je Novi Pazar prošle nedelje pobedio na domaćem parketu, zbog čega su Užičani, doskora neprikosnoveni na prvoj poziciju, sada u situaciji da moraju da dobiju i taj meč, a potom Palančani igraju i u Pirotu.

Smederevo je prošlog vikenda pobedom nad Planom prekinulo niz poraza koji traje od početka prvenstva, ali ga je nastavilo već ove subote. Klik je u Arilju ubedljivo savladao Smederevce, bilo je 98:61 za domaće.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!