Ružić: Budžetska sredstva ne mogu da služe za bahaćenje

SMEDEREVSKA PALANKA/BEOGRAD, 15. mart 2018 – izvor: mduls.gov.rs – Budžetska sredstva koja se transferišu opštinama ne mogu da služe za bahaćenje, nedomaćinsko poslovanje i neracionalno rukovođenje, poručio je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić prilikom obilaska Sajma poljoprivrednih mašina u Smederevskoj Palanci i istakao da su Vlada Srbije i ministarstvo na čijem je čelu čvrsto rešeni da suzbiju svako nedomaćinsko ophođenje prema sredstvima koja se ubiraju od poreskih obveznika.

„Budzetska sredstva koja se transferišu opštinama ne mogu da služe za bahaćenje, nedomaćinsko poslovanje, neracionalno rukovođenje opštinom i ministarstvo je učinilo mnogo, pre svega u konsultativnom smislu, na tome da se inflacija osnivanja javnih preduzeća i ustanova u lokalnim samouprava suzbije, spreči i, na neki način, racionalizuje“, rekao je Ružić.

Smederevska Palanka, 15. marta 2018.- Ministar drzavne uprave i loakalne sampuprave Branko Ruzic (L) otvorio je danas Poljoprivredni sajam. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ nr

Ministar je ukazao na činjenicu da u Smederevskoj Palanci postoji 7.000 gazdinstava koja funkcionišu u „devastiranoj privrednoj situaciji opštine“.

„Vlada želi da pomogne ovu opštinu, ne samo ekonomskim merama putem subvencija, već i ulaganjem u nauku i vođenjem računa o poboljšanju položaja žena“, kazao je Ružić.

Kazao je da je Ministarstvo raspisalo konkurs za budžetski fond za lokalne samouprave, koji je 32 puta veći nego 2017. godine, te da veruje da je ta opština, bez obzira što joj rukovodi Privremeni organ, aplicirala sa projektima.

„Želim da verujem i da će neki od tih projekata biti predmet razmatranja i komisije pri Ministarstvu i voleo bih da budem savremenik realizacije nekog projekta koji je od opšteg interesa za žitelje u Smederevskoj Palanci“, kazao je Ružić.

Ukazao je i da su za poljoprivrednu proizvodnju važna planska dokumenta i da svaka lokalna samouprava ima obavezu da ih uradi.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!