Ministar prosvete u Smederevskoj Palanci i Globoku

SMEDEREVSKA PALANKA, 15. mart 2018. izvor; mpn.gov.rs – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Smederevsku Palanku gde je obišao Mašinsko elektrotehničku školu „GOŠA“ i Osnovnu školu „Nikola Tesla“  u  Goloboku čija se rekonstrukcija planira.

– Danas smo se dogovorili da škola i lokalna samouprava rade na projektu. Mi ćemo obezbediti sredstva za izradu projekata. Već za sledeću godinu postoje prioriteti da se obe zgrade rade, kazao je Šarčević nakon obilaska škole u selu Golobuk koja se sastoji iz dve zgrade, a koju pohađa 140 učenika.

On je podsetio da se mrežom škola predviđa veći broj škola koji mogu da rade jednosmenski i da će se mnogi sadržaji poput informatike i stranih jezika organizovati u  popodnevnim satima.

Ministar je ocenio da manje sredine mogu da odgovore jednosmenskom radu.

Šarčević je kazao da će biti rekonstruisana i zgrada Mašinsko elektrotehničke škole „GOŠA“ i da je reč o ogromnoj investiciji preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. On je rekao i da je reč o školi koja je odlična i u kojoj učenici prave različita nastavna sredstva, kao i stolice i klupe neophodne za školu.

Direktor škole Vladan Starčević rekao je da je škola uključena u model dualnog obrazovanja i da se često menjaju obrazovni profili u skladu sa potrebama. On je naveo i da učenici učestvuju na različitim takmičenjima.

Ministar je danas pozdravio i učenike koji se kao članovi Društva matematičara Srbije takmiče na Međunarodnom takmičenju „Kengur  bez granica 2018“.

Prethodno se Šarčević sastao i sa predsednikom Privremenog organa Nikolom Vučenom. Vučen je ukazao da je 2016. godine kada je preuzeo upravljanje opštinom zatekao dug od 237 miliona dinara prema svim školama i dodao da  je to trećina budžeta opštine.

– Postoji velika saradnja opštine i Ministarstva prosvete. Danas smo sa ministrom obišli sve ono što ćemo u narednom periodu uraditi. Sigurno je da će do kraja godine škola u Golobuku dobiti projekat i krenuće se u kompletno sređivanje škole, naveo je on.

Skorašnji članci