Slučaj „pijanog popa“ izbacio Drugovac na naslovne stranice

DRUGOVAC, 15. mart 2017 – Ovo selo kod Smedereva ne pamti da je pobudilo ovakvu pažnju u Srbiji, pa i šire. Ovog četvrtka sjatile su se tamo novinarske ekipe, a povod je, pogađate, fotografija koja je dan ranije osvanula na društvenim mrežama; pop koji, pijan ili ne tek, to se odlično vidi, leži na traktorskoj prikolici pored mrtvačkog sanduka.

Pop se zove Nenad Obradović, službuje u Drugovcu već 3 i po godine, , a tu je premešten iz Kolara, gde se, po sopstvenom priznanju, „zakačio“ s nekim ljudima. Ne zbog pića, zbog gradnje crkve, a i sad, tvrdi, nije bio pijan, sve mu je namešteno.

– Popio sam jedno pivo. Ništa ne bi bilo da sam imao pumpicu kod sebe, ja sam astmatičar, ovako mi se slošilo i morao sam da prilegnem – kaže pop, nesviknut na buljuk novinara koji su ga presreli u crkvenoj porti ne baš ugodnim pitanjem.

Meštani Drugovca popa, uglavnom, brane. Nije da ne voli da popije, ali… To ništa ne menja, dobar je čovek, kažu, a i sad će, od 1. maja, u penziju, pa ne znaju ko će da im dođe. Otac Neša, kako ga zovu, već se bio navikao na njih i oni na njega, a ko zna koga će im posle ovakvog skandala poslati.

S druge strane, rodbina pokojnika čija je sahrana u nedelju, nenadano, završila i na društvenim mrežama, tvrde da je pop, nemaju dileme, bio pijan, da nije u pitanju samo jedno pivo, da su svemu prethodile 3-4 rakije, pa i nešto vina.

Ima u Drugovcu, naravno, i drugih koji ne dele sa ostalim meštanima lepo mišljenje o popu, mimo onih koji su pomenutu fotografiju objavili, ali oni sada ne bi da se ističu. Čekaju da vide šta će biti, baš kao što, izgleda, čeka i Eparhija Braničevska, koje je najavila da će se oglasiti kada im budu poznate sve činjenice.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!