Ministar Đorđević posetio Dnevni boravak „Puž“

SMEDEREVSKA PALANKA/BEOGRAD, 13. mart 2018, izvor: minrzs.gov.rs – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Dnevni boravak za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju „Puž“ u Smederevskoj Palanci kojem je Ministarsvo doniralo specijalizovano kombi vozilo opremljeno za prevoz korisnika sa posebnim potrebama.

„Ministarstvo aktivno pomaže svim ustanovama socijalne zaštite, kako dnevnim boravcima tako i ustanovama za smeštaj osoba sa smetnjama u razvoju. Ovo vozilo samo je početak  i nadam se da ćemo i drugim ustanovama pomoći i obezbediti slična vozila, kako bi svim korisnicima omogućili bolje ulove za svakodnevni život, a zaposlenima olakšali rad sa korisnicima usluga socijalne zaštite“, rekao je ministar.

Đorđević je najavio da će u saradnji sa lokalnom samopuravom ustanovi Puž biti obezbeđeni i novi računari. Dnevni boravak „Puž“ licencirana je ustanova, koja je dokazala da je jedan od dnevnih boravaka koja na najbolji način brine o svojim korisnicima.

„Roditelji su sada sigurni da su njihova deca u pravim rukama. Dobijanjem licence utvrđeno je da postoji dovoljan broj stručnih lica koji brinu o njima. Najbitnije  da roditenji budu spokojni kada svoju decu, zbog poslovnih ili nekih drugih obaveza ostave u boravku“, rekao je Đorđević i dodao da pored toga što su sigurni roditelji i država ima više poverenja u rad ustanova kao što je Puž.

Ministar Đorđević razgovarao je i sa rukovodstvom privremenog organa opštine o rešavanju nagomilanih problema, kako u oblasti rada i socijalne zaštite  tako i velikog minusa u budžetu koji je zatečen u opštinskoj kasi, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života građana Smederevske Palanke.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!