Site icon podunavlje.info

U ponoć ističe rok za predaju izbornih lista u Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 9. mart 2018 – Opštinska izborna komisija u Smederevskoj Palanci do sada je proglasila sedam lista za izbore koji će u ovom gradu biti održani 25. marta, a u ponoć ističe rok za njihovu predaju.

Prva je, još 3. februara, predata lista „Aleksandar Vučić – Zato što volim Smederevsku Palanku, Srpska napredna stranka“. Na broju dva je koalicija okupljena oko Demokratske stranke – „Palanka u srcu“. Treću je predala, posle muke oko naziva liste zbog slogana, listu pod nazivom „Narodna stranka – Vuk Jeremić“. Sledi „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS) – Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija (JS)“, potom lista „Dajem reč – Srpska radikalna stranka, Pokret Snaga Srbije, Narodno slobodarski pokret2“, pod rednim brojem 6 je listu predala i koalicija „Dveri – Nova Srbija – Miloš Popović“, da bi, za sada poslednji, to i učinili i iz grupe građana „Savez za jaku Palanku“.

Večeras u 24 sata ističe rok za podnošenje izbornih lista, kako je to navedeno u članu 19 stav 1 Zakona o lokalnoj samoupravi; da se liste moraju predati „najkasnije 15 dana pre dana određenog za održavanje izbora“, u ovom slučaju najkasnije do 9. marta, do 24 časa. U Opštinskoj izbornoj komisiji za Podunavlje.info kažu da je poslednji rok ipak nešto kraći, s obzirom da su u javnom pozivu i obaveštenju naveli svima zainteresovanima da je neophodno da se podnosioci lista njima najave najmanje dva sata pre nego što ih predaju. Tako, ukoliko do 22 časa ne bude novih prijava, a u Opštinskoj izbornoj komisiji misle da ih, najverovatnije, neće biti, ovo je vrlo moguće konačan broj.

Exit mobile version