Na Zastava kupu u Kragujevcu sa petnaest strelaca

SMEDEREVO, 8. mart 2018 – Streljačka družina „Smederevo“, osvajač 19. Zastava kupa, tradicionalnog turnira serijskom vazdušnom puškom, ove godine izlazi na vatrenu liniju u Kragujevcu sa čak petnaest strelaca. Za razliku od 2015. godine, kada su dosta iskusniji pioniri „Smedereva“ osvojili ovaj turnir, ovoga puta naša družina nastupa sa izuzetno mladom postavom, među kojima preovlađuju debitanti koji će prvi put učestvovati van svog strelišta na takmičenju, pa su pobedničke ambicije ovoga puta u drugom planu. Takmičiće se Nemanja Živojinović, Lazar Subotić, Nikola Teomirović, Milan Marić, Ivona Bojić, Natalija Jovanović i Iva Marjanović, a trener Nikola Simić odabraće sastav ekipe koju na Zastavu kupu čine po tri pionira i tri pionirke (ukupno šest članova). Osim Živojinovića koji je najiskusniji među njima, ostalima će ovo svakako biti dragoceno iskustvo u nastavku takmičarske sezone. Na kraju, tako su počeli neki od njihovih starijih kolega u klubu, koji danas brane boje reprezentacije Srbije, a koji će se istog dana u srcu Šumadije boriti za medalje i bodove koji im donese plasman u finale Kupa Streljačkog saveza Srbije u razvojnom B programu.

Najbolji strelac vazdušnom puškom Veljko Ilić, pored odličnih konkurenata u kategoriji mlađih juniora sa kojima se bori iz kola u kolo za medalje, mora da se izbori i sa uvek nezahvalnom ulogom favorita, što je svakako dodatni teret. Puškom u kategoriji kadeta nastupiće još i Nemanja Živojinović i Nemanja Adamović. U kategoriji kadetkinja nastupa Natalija Tasić. Trener Boban Marinković ima svoje adute na ovom takmičenju: Dušan Bojić nastupa u kategoriji kadeta vazdušnim pištoljem, a posle kraće pauze nastupiće i Miloš Nikolić u kategoriji mlađih juniora. Katarina Milovanović takmičiće se u kategoriji kadetkinja, a Tijana Dimitrijević u konkurenciji mlađih juniorki pištoljem.
Ilić ima zlatnu medalju sa prvog kola, na drugom nije nastupao, dok Bojić ima zlatnu sa prvog i srebrnu sa drugog kola. Osim njih dvojice bodove za plasman u finale imaju i Natalija Tasić, Nemanja Živojinović i Nemanja Adamović.
Dvadeset drugi Kup „Zastava oružje“ i treće kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u B programu održaće se u nedelju, 11. marta 2018. godine u Sportskom centru „Mladost“ (hala Jezero). Generalni sponzor Kupa „Zastava oružje“ u gađanju serijskom vazdušnom puškom u kategorijama pioniri i pionirke je Zastava oružje. Turnir se održava u organizaciji Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca, kome je poverena i organizacija poslednjeg, trećeg kola kupa Srbije u B programu.
Na smederevskom strelištu večeras je održano četvrto kolo Smederevske lige serijskom puškom za pionire, dok se seniori sastaju sutra.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!