Site icon podunavlje.info

Uzeo novac od pazara pa prijavio da je opljačkan

VELIKA PLANA, 7. mart 2018 – Policija je uhapsila vozača kurirske službe „D-Ekspres“ Lazara T. (25) iz Velike Plane, pod sumnjom da je lažno prijavio da je nad njim 5. marta izvršeno razbojništvo, kada su ga, navodno, dve maskirane osobe napale i otele mu oko 60.000 dinara službenog novca od naplate tog dana isporučene robe. On je, tada prijavio da su mu fantomkama maskirani razbojnici automobilom „jugo“ bez registraskih tablica preprečili put, nakon čega su, tako je tvrdio, razbili staklo na vozilu, posekli ga nožem po ruci i oteli torbicu sa novcem.

Policija je utvrdila da je Lazar T. uzeo taj novac, a da je onda prijavio nepostojeće razbojništvo, kako bi novac zadržao za sebe. Takođe, utvrđeno je i da je prijavljene povrede, koje su mu navodno naneli razbojnici nožem, zadobio prilikom razbijanja stakla na vratima službenog dostavnog vozila, kao i prilikom utovara robe.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo lažnog prijavljivanja njemu je određeno zadržavanje nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

 

Exit mobile version