Džama i Milaja učesnici programa „Kreativno mentorstvo”

BEOGRAD/SMEDEREVO, 6. mart 2018 – Nakon selekcije učesnika IV generacije programa „Kreativno mentorstvo” i pripremnog treninga postavljanja ciljeva, završena je i potraga za odgovarajućim mentorima, pa je poznato svih 25 parova ovogodišnjeg programa.

Foto: Neda Mojsilović

Tim „Kreativnog mentorstva” danas je saopštio mentorske parove četvrte generacije programa, među kojima su i Natali Beljanski Popović, Veronika Tasić Vušurović, Joachim Waern, Andrej Nosov, Milena Zindović, dr Borislav Miljanović, Asja Radonjić, Vladimir Dekić, kao i Lazar Džamić, donedavno šef tima za brend strategiju u Googl-ovom kreativnom think-thanku Zoo u Londonu, autor više knjiga i predavač na Katedri za digitalni marketing FMK-a koji će biti mentor Marini Prohaskoj, menadžerki digitalnih komunikacija u neprofitnom sektoru.

Još jedan Smederevac biće deo „Kreativnog mentorstva”, tačnije, Aleksandra Stamenković, suosnivačica i potpredsednica Centra za razvoj kulture dečjih prava C31 biće mentorka Milanu Markoviću, kustosu-pedagogu u Muzeju u Smederevu.

Pred mentorskim parovima sada je interesantna godina, u kojoj će kroz programe, treninge i radionice u okviru edukativnog programa „Kreativnog mentorstva” ali pre svega u međusobnom kontaktu raditi na ličnom i profesionalnom razvoju.  I ove godine, mentori su različitih generacija i zanimanja, sa iskustvom iz različitih sektora, što je jedna od prednosti i posebnih odlika programa koji teži izgradnji mostova, veza i dijaloga među generacijama, sektorima i kulturama.
Važno je napomenuti da svi mentori i mentorke učestvuju u programu pro bono i sa učesnicima  IV generacije će raditi na njihovom ličnom i profesionalnom razvoju tokom 2018. godine. Tim „Kreativnog mentorstva” veruje da je razmena znanja, saradnja i međusobna podrška ključna za pozitivne društvene inovacije i trendove i da svi zajedno, razgovor po razgovor – menjamo društvo nabolje!

„Kreativno mentorstvo” je prvi mentorski program u Srbiji koji se bavi ličnim i profesionalnim razvojem budućih lidera u oblasti kulture. Program, koji aktivno traje godinu dana, promoviše mentorstvo kao način doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između ostvarenih profesionalaca, mentora, i budućih stručnjaka, mentija.

Svaki ciklus programa omogućava da 25 mentija, budućih lidera u oblasti kulture iz raznih delova Srbije, dobije jednogodišnju podršku mentora, dokazanih profesionalaca iz različitih profesionalnih sfera. Talentovane, posvećene i angažovane mlade osobe aktivne u oblasti kulture povezuju se, preko„Kreativnog mentorstva”, sa odgovarajućim mentorima u odnosu na svoje potrebe i interesovanja. Takođe, nakon niza aktivnosti, treninga i događaja stiču uvide, kontakte i informacije do kojih sami ne bi došli.

„Kreativno mentorstvo” je neprofitnog karaktera i besplatan za učesnike, zahvaljujući brojnim pokroviteljima i partnerima programa u privatnom, javnom i civilnom sektoru, iz zemlje i inostranstva.

Pokrovitelji četvrtog ciklusa “Kreativnog mentorstva”, za sada, su MEDICON, Titan Cementara Kosjerić, Coca Cola Hellenic, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, ERSTE banka, Ambasada Švedske u Beogradu i Francuski institut u Srbiji. Partneri su Gi Group HR Solutions, Nova Iskra, Mokrin House, štamparija Vizartis, EPIC ASSISTANTS, Designed.rs i drugi

Skorašnji članci

error: Content is protected !!