Site icon podunavlje.info

Favoriti uspešni – Petrović nepobediv

SMEDEREVO, 1. mart 2018 – Pobede u trećem kolu pete Smederevske lige u streljaštvu za mlađe kategorije na smederevskom strelištu ostvarili su favoriti. Prva mesta u kategoriji mlađih pionira i pionirki zauzeli su Lazar Subotić iz sa 157 krugova i Ivona Bojić sa 172 krugova. Subotić je učenik OŠ „Dr Jovan Cvijić“, Bojićeva je iz OŠ „Sveti Sava“. Druga mesta zauzeli su Lazar Jančić sa 122 i Natalija Jovanović sa 163 kruga. Jančić je iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ škole, a Jovanovićeva iz OŠ „Dr. Jovan Cvijić“. U starijoj grupi pionira i pionirki ponovo su najbolji bili Nemanja Živojinović, iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, sa 171 krugom i Iva Marjanović, iz OŠ „Dositej Obradović“ sa 151 krugom. Drugo mesto u kategoriji pionira osvojio je Milan Marić sa 160 krugova, a treće Nikola Teomirović sa 158 krugova. Marić je učenik OŠ „Ilija Garašanin“ iz Grocke, a Marić ide u OŠ „Dimitrije Davidović“.
Ekipno, objedinjene obe kategorije mlađih pionira/ki i pionira/ki, prvo mesto je osvojila ekipa OŠ „J. J. Zmaj“ sa 410 kugova, drugo mesto „Dr. Jovan Cvijić“ sa 379 krugova, a treće „Dimitrije Davidović“ sa 281 krugom. Kod devojčica, prvi je „Sveti Sava“ sa 172 kruga, druga „Cvijićeva“ sa 163 kruga, a treća „Dositejeva“ škola sa 151 krugom.
Posle dva kola u generalnom plasmanu prva tri mesta u najbrojnijoj grupi mlađih pionira zauzimaju Lazar Subotić (492), Ivan Ćurčin iz OŠ „D. Davidović“ (365) i Lazar Popović iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ (358). Kod mlađih pionirki vodi Ivana Bojić (500), slede je Natalija Jovanović (483) i Nikolija Jovanović (100). Kod pionira prvi je Nemanja Živojinović (510), drugi Nikola Teomirović (471), a treći Milan Marić (320), a kod pionirki Iva Marjanović (467) vodi ispred Sofije Kučinar (272). Ekipno, kod dečaka, „Dr Jovan Cvijić“ ima 17 bodova, „Zmajeva“ bod manje, a sa 12 bodova treća je „Dimitrije Davidović“. Slede „Ilija Garašanin“ sa 8 bodova, „Sveti Sava“ sa 5 i „Branko Radičević“ sa samo 2 boda. Kod devojčica ekipa OŠ „Dr Jovan Cvijić“ je prva sa 11 bodova, sa po 9 bodova druga je ekipa „Svetog Save“, a na trećem mestu sa 7 bodova je ekipa „Dositija Obradovića“, četvrta „Dimitrija Davidovića“ sa 2 boda.
Do kraja lige ostala su još četiri kola, za ukupan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola, a šest najboljih za učešće na Smederevskom kupu, u kome će se u finalu nadmetati osam najboljih u objedinjenim kategorijama mlađih pionira i pionira, kao i mlađih pionirki i pionirki.

Novica Petrović i dalje je korak ispred svih. U trećem kolu desete Smederevske lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom ponovo je bio najbolji. Za krug je nadmašio Borivoja Provčina, koji mu se približio sa odličnih 186 krugova. Treće mesto sa 181 krugom osvojio je Saša Ilić. Petrović i Ilić nastupaju za ekipu „Juteksa“, a Provčin za „Kore Mig“. U ovom kolu ekipno je pobedio „Juteks“ sa 540 krugova, „Kore Mig“ su bile druge sa 533 kruga, a treći, kao i u prethodna dva kola, Streljački klub „Aranđelovac“ sada sa 527 krugova. U trećem kolu takmičio se 27 pojedinaca i 7 ekipa.
Kod dama, prvo mesto osvojila je članica ekipe „New Press“, Jelena Tasić sa 181 krugom, a drugo i treće mesto aranđelovčanke Mladena Ristić sa 176 krugova iNevena Janković sa 170 krugova. Ekipno se, kao i kod muškaraca, na prvom mestu smenjuju dve ekipe, a ovoga puta pobeda je pripala „Aranđelovcu“ sa 507 krugova, „New Press“ je morao da se zadovolji drugim mestom sa skromnih 492 kruga. Kao i u prethodnim kolima, treće mesto je zauzela ženska ekipa SK „Heroj Srba“ sa 424 kruga. Nastupilo je 10 seniorki i 3 ekipe.
Posle tri kola u generalnom plasmanu na vrhu tabele su: Novica Petrović, Borivoje Provčin i Aleksandar Matić iz SK „Aranđelovac“. Provčin za Petrovićem zaostaje 14 krugova. Ekipno: „Kore Mig“ imaju bod više od „Juteksa“, treći je „Aranđelovac“. Kod seniorki u vrhu tabele su: Nevena Janković i Milica Čorlija iz „Aranđelovca“, treća je Nevena Đorđević iz „Heroj Srbe“. Ekipno „Heroj Srba“ je treći, a „Aranđelovac“ ima bod više od „New Pressa“.
Do kraja lige ostala su još četiri kola, za ukupan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola, a šest najboljih za učešće na Smederevskom kupu, u kome će se u finalu nadmetati po osam najboljih seniora i osam najboljih seniorki.
Četvrto kolo lige održaće se u martu.

Exit mobile version