Site icon podunavlje.info

Veslanje: Četiri medalje za smederevske pionirke i pionire

SMEDEREVO, 28. februar 2018 – Državno prvenstvo na ergometrima održano je minulog vikenda u Hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu uz učešće više od 500 veslača i veslačica iz svih srpskih klubova.

Veslački klub Smederevo je predstavljalo 35 veslača i 9 veslačica u konkurenciji juniora, kadeta i pionira. Aleksandar Filipović je bio prijavljen za ovo takmičenje ali se nekoliko dana pre šampionata povredio pa je morao da preskoči šampionat na ergometrima.

U takvoj konkurenciji  najbolje rezultate ostvarile su pionirke VK Smederevo. Iako su nastupile sa samo devet veslačica, Smederevke su osvojile tri medalje, po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu. Najsjajnije odličje pripalo je Milki Zdjelar i Milici Mladenović u dubl skulu, srebrne su bile u četverac skulu Maša Vasić, Milica Pejović, Jelena Vukelić i Teodora Stevanovska. Bronzanu medalju  u dubl skulu osvojile su Ana Soldatović i Nevena Stevanović.

Jedina medalja u konkurenciji pionira, srebrna,  pripala je Božidaru Kovačeviću i Dimitriju Simiću u dubl skulu.

U konkurenciji juniora solidan rezultat zabeležili su Lazar Ristić i Marko Torbica  plasmanom na četvrto, odnosno sedmo mesto. U konkurenciji kadeta peti je bio Miroslav Jovanović, a kod pionira Matija Bančov je zauzeo 12. mesto.

Zlatno odličje, nekako po tradiciji, kada se pojavi na šampionatu, pripalo je  Nikoli Otaševiću u konkurenciji veterana od 40 do 49 godina.

Prvo naredno takmičenje na kome bi trebalo da nastupe smederevski veslači je Kroacija Open u Zagrebu 14. i 15. aprila.

Exit mobile version