Policajac iz okoline Smedereva uhapšen u Požarevcu

POŽAREVAC, 27. februar 2018. Izvor: danas.rs, autor M.V. – Sektor unutrašnje kontrole MUP-a uhapsio je prošle sedmice policajca N.G. (35) iz okoline Smedereva, zaposlenog u Policijskoj upravi Požarevac, zbog sumnje da je uzeo određenu sumu novca iz novčanika koji je nađen i predat policiji, objavljeno je na Internet stranici lista „Danas“.

Prema nezvaničnim informacijama, on je devize uzeo iz novčanika koje je našao jedan od građana i predao požarevačkoj policiji. U njemu su se nalazili lični dokumenti vlasnika, 50 evra i nešto dinara.

Prema priči našeg sagovornika upoznatog u ovaj slučaj sve je pokrenula jedna novinarka iz Požarevca, kojoj se prijateljica požalila da joj je nestao novčanik- Novinarka je pozvala policiji i prijavila slučaj. Prvo su joj rekli da kod njih nema nikakvog novčanika, ali su joj posle rekli da je novčanik nađen. Kada je vlasnica novčanika došla da preuzme svoj novčanik bila je, ne malo iznenađena kada je vodela u njemu nema nikakvog novca. Ona se požalila da nedostaje novac iz novčanika, oko 50 evra I nešto dinara. Rečeno joj da je novčanik pronađen bez novca.

Nezadovoljna odgovorom otišla je kući i slučaj prijavila Unutrašnjoj kontroli MUP-a Srbije. Njeni pripadnici došli su na lice mesta I izvršili uvuđaj. Nakon uviđaja utvrdili su da je dežurni policajac kome je predat novčanik sa novcem prisvojio isti.

Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Požarevcu, policajac je uhapšen određen mu pritvor do 48 sati-priča naš izvor.

Nakon saslušanja, pošto je priznao delo za koje se tereti, pušten je da se brani sa slobode. On je zbog sumnje da je počinio pomenuto krivično delo udaljen sa posla suspenzija će trajati dok se postupak protiv njega ne okonča.

Krivična prijava protiv njega, za zloupotrebu službenog položaja, podneta je u redovnom postupku i nije mu određen pritvor, pa će se braniti sa slobode.

– Krivičnu prijavu prosledili smo novoformiranom Posebnom odeljenju tužilaštva u Kraljevu koje će voditi postupke iz domena korupcije, organizovanog kriminala i terorizma i koje počinje sa radom prvog marta, rečeno nam je u požarevačkom tužilaštvu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!