Besplatni pregledi i u nedelju, 25. februara

SMEDEREVO/ SMEDEREVSKA PALANKA, 23. februar 2018 – Besplatni pregledi u Smederevu i „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci u okviru akcije Ministarstva zdravlja u nedelju, 25. februara od 8 do 16 časova ponovo će omogućiti besplatne preventivne preglede za sve građane, i one bez zdravstvenog osiguranja.

Zainteresovani građani će moći preko prijemnog šaltera poliklinike Opšte bolnice „Sveti Luka“ Smederevo da obave preventivne oftamološke, kardiološke preglede, da urade analizu na tumor markere prostate, jajnika, te da izmere nivo šećera u krvi.

I u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci građani će bez uputa i zdravstvene knjižice moći da se pregledaju, baš kao i u Smederevu, kod oftamologa, kardiologa, da provere šećer u krvi ili urade tumor markere prostate ili jajnika.

Ovo je, inače, šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti. Do sada je pregledano blizu 100.000 građana, od kojih je više od 2.000 upućeno na dalju dijagnostiku.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!