Predstava za decu „Nemušti jezik“

SMEDEREVO, 16. februar 2018 – Ove subote, od 12 i 45, u smederevskom Centru za kulturu, Pozorište PATOS izvodi predstavu za decu „Nemušti jezik. Režiju potpisuje Anđelka Vulić, a igraju Miloš Stanković, Dušan Vulić i rediteljka.
Nemušti jezik, jedna od najvoljenijih srpskih narodnih priča, kao bajka omogućava razumevanje jezika životinja, kao pripovetka baca u dilemu svojim završetkom, a kako predstava oživljava bajkoviti motiv i prikazuje kako se i nemoguće može ostvariti ako se istinski želi i samo ako se želi dobro.
Da li je nemušti jezik moć, opasnost, iskušenje, lek? Čobanin iz poznate bajke nije jedini koji sreo zmijskog cara. Bila jednom jedna devojčica koja je doživela ovu bajku kada je njen mali brat pomislio da je pronašao cara svih životinja. Tada je krenula u avanturu koju nije tražila, pronašla ono što nije očekivala i spasila nešto što je najviše volela … U ovoj avanturi bajkoviti svet oživljava pred očima gledalaca koje junaci vode kroz nepoznate predele i upoznaju ih sa stanovnicima Nemušte gore.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!