Site icon podunavlje.info

Rešavanje stambenih potreba izbeglica

SMEDEREVO, 15. februar 2018  – Javni poziv za izbor korisnika za dodelu pomoći u rešavanju stambenih potreba izbeglica davanjem 20 stambenih jedinica u zakup na određeno vreme sa mogućnošću kupovine na teritoriji grada Smedereva, objavljen je ove srede i trajaće mesec dana.

Poziv se odnosi na izbeglice koje su usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe a koje su: 1. smeštene u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog ili ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju, i bivši nosioci stanarskog prava, 2. bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji prema kriterijumima Regionalnog stambenog programa, a imajući u vidu kriterijume ugroženosti utvrđene od strane UNHCR-a. Prijave sa potrebnim dokazima podnose se do 16. marta.

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije objavio je, osim za Smederevo, javne pozive i za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica na teritoriji Kučeva i Pećinaca.

Exit mobile version