Akcija NURDOR-a „I ja se borim“ u Palanci i Smederevu

SMEDEREVSKA PALANKA, SMEDEREVO, 15. februar 2018 – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, i ovog 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, organizovalo je humanitarne skupove na trgovima u Smederevu i Smederevskoj Palanci.

Slično je bilo u glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije, gde je NURDOR uz prigodne programe. u prisustvu prijatelja, roditelja, dece, volontera i javnih ličnosti, obeležio ovaj dan i sve ljude dobre volje i kompanije da učestvuju u akciji prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Ovo jeprojekat od nacionalnog značaja koji će  značajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije.

NURDOR već dve godine sprovodi kampanju „I ja se borim“ koja ima za cilj veću vidljivost problema malignih oboljenja kod dece i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje. Krajem prošle godine NURDOR je otpočeo radove na drugoj fazi projekta – unutrašnji zanatski radovi i postavljanje instalacija, završetak se očekuje sredinom marta meseca 2018. godine. Treća faza je opremanje objekta za koju je potrebno obezbediti još 17 miliona dinara. Sve informacije o izgradnji odeljenja i o prikupljenim sredstvima dostupne su na zvaničnoj internet stranici udruženja www.nurdor.org.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!