Smederevcima jedna titula pobednika Kupa Srbije

SMEDEREVO, 13. februar 2018 – Petar Adamović, najbolji mlađi junior države vazdušnim pištoljem, kao što je Podunavlje.info izvestilo u subotu, osvojio je titulu pobednika Kupa Srbije u juniorskoj kategoriji. Streljačka družina “Smederevo” u međuvremenu je saopštila i ostale rezultate smederevskih takmičara.

Petar Adamović osvojio je medalju u finalu Kupa Srbije, i to onu najsajniju, u juniorskoj kategoriji. U subotu, kada su se na strelištu u Sportskoj hali Smederevo, takmičili strelci vazdušnim oružjem u juniorskim kategorijama, Adamović se u finale kvalifikovao kao drugi sa 550 krugova. Bolji od njega bio je samo njegov reprezentativni drug, Stefan Todorović iz Streljačkog kluba „Kolubara“ iz Lazarevca, sa 559 krugova. U finalu su zamenili mesta. Naš strelac od početka finala nijednom nije ispustio vođstvo. Na kraju sa 231,8 krugova osvojio je svoju prvu medalju na prestižnom domaćem takmičenju iz A programa, u kome se takmiče juniori i seniori. Bronzanu medalju osvojio Aleksa Plevnik, takođe strelac „Kolubare“. U istom finalu nastupao je i naš Dušan Bojić. U kvalifikacijama je bio šesti sa 541 krugom, ali je kao debitant i najmlađi finalista takmičenje završio na osmoj poziciji.

I Veljko Ilić se kvalifikaovao kao drugi u finale juniora vazdušnom puškom, sa 616,1 krugom. Finale, ipak nije dobro počeo, te je brzo izgubio priključak za vodećima i na kraju je takmičenje završio kao šesti. Sledećeg dana, u seniorskom nastupu, gde je takođe stekao pravo učešća, nije uspeo da izbori ulaz u finale. Nedostajala su mu 1,3 kruga.

Ni Ana Todorović, nije uspela da izbori plasman u kategoriji juniorki pištoljem. Sa 516 krugova bila je prva ispod crte. Sutradan, Ani Alentijev za 2 kruga je izmaklo seniorsko finale pištoljem. U odsustvu najiskusnije i najbolje članice trofejne smederevske ekipe, Jasmine Milovanović, koju je zamenila najmlađa smederevska pištoljašica, Tijana Dimitrijević, naše devojke ipak, nisu odbranile prošlogodišnju titulu, već su ekipno zauzele četvrto mesto.

Streljačka družina „Smederevo“ imala je kvalifikovanu ekipu i vazdušnom puškom. Tim na čelu sa Veljkom Ilićem, a u kome su još bili i Nemanja Živojinović i Nemanja Adamović, zauzeo je šesto mesto.

Ovogodišnje finale Kupa Srbije okupilo je na smederevskom strelištu 101-og strelca iz 26 klubova koji su se nadmetali za pojedinačne i ekipne titule.

Najbolji srpski strelci, među kojima je i naš Veljko Ilić, ovu nedelju će iskoristiti da se što bolje pripreme za predstojeći evropski šampionat. Naš strelac nastupaće pojedinačno, u miksu sa Ivanom Marić i ekipno u timu sa Đorđem Savićem i Aleksom Mitrovićem. Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem ove godine održava se od 16. do 26. februara u Đeru u Mađarskoj.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!