Kotur lima usmrtio radnika Železare

SMEDEREVO, 12. februar – Miroljub Milutinović (65), radnik pogona Tople valjaonice smederevske Železare, nastradao je ovog ponedeljka, kada ga je priklještio kotur lima težak petnaestak tona. Ono što ovu tragediju posebno boji jeste činjenica da mu je ovo bio poslednji dan na poslu uoči odlaska u penziju. Nesreća se dogodila oko 5 i 30, a treća, njegova poslednja smena trebalo je da se završi sat kasnije.

Tragedija se dogodila u spoljnom skladištu koturova, delu pogona koji opslužuje tzv „japanske makaze“. Miroljub se nalazio između dve linije već naslaganih koturova i nije mu bilo spasa kada je pao teret sa dizalice, nesrećni čovek je preminuo na licu mesta.

Na mesto nesreće odmah je izašao i zamenik Višeg tužioca iz Smedereva, a uviđaj koji je obavljen potvrdio je ono što su očevici kazali, okolnosti koje su za posledicu imale tragediju kakva se nije skorije dogodila u Železari, kažu ovde zaposleni.

U zavisnosti od toga šta pokažu nalazi veštaka, kažu, biće odlučeno da li će i protiv koga od odgovornih biti pokrenut postupak.

Miroljubu i njegovoj porodici, supruzi i dvojici sinova, slaba će to biti uteha, kada ga umesto u penziju prate do groblja.

Iz Železare Smederevo niko se u ponedeljak nije oglašavao, zvaničnog saopštenja nije bilo, a iz kompanije su samo rekli da „jedino mogu da potvrde ono što je već objavljeno“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!