U požaru stradalo troje, među njima i trudnica

SMEDEREVO, 7. februar 2018 –U porodičnoj kući u smederevskoj Gogoljevoj ulici, u požaru koji je izbio u sredu ujutro živote je izgubilo troje, među njima i trudnica. Stradali su, po svemu sudeći, pošto su tela ugljenisana, majka, ćerka i ćerkin nevenčani muž, saznaje Podunavlje.info.

Vatrogasci, koji su sedam minuta po pozivu stigli, kada su ugasili vatru mogli su samo da konstatuju da za ovo troje nije bilo spasa. U požaru su izgoreli Milena V. i njena ćerku Aleksandra V. i treća, muška osoba za koju se sumnja da je nevenčani Aleksandrin muž Dalibor S., što treba da bude utvrđeno naloženom obdukcijom. U svakom slučaju, stradali muškarac nije Žikica V. kako su pojedini mediji ovog jutra preneli.

Dalibor i Aleksandra su, po priči komšiluka, bili u braku, nevenčani, ali su njeni roditelji bili i protiv te veze. On je, imao dete iz prethodnog braka, a i Aleksandra je, takođe po tvrdnjama komšija, bila trudna.

Nagađanja komšiluka, koji je čitavo pre podne proveo ispred nevelike trošne kuće u Gogoljevoj ulici, šta je moglo da dovede do tragedije su razna, a dodatne argumente im je dao otac Žikica, koji je na mesto nesreće došao sa posla u Železari, gde ga je strašna vest zatekla. On je ujutro otišao na posao, a ko je ostao u kući, da li je Dalibor već bio tu ili je naknadno došao – ostaje nepoznato. Ono što je pouzdano jeste da je Aleksandra došla u roditeljsku kuću nekoliko dana ranije, da je bila bolesna, trebalo je, kažu, da danas ode do bonice na pregled. Da li je osim toga razlog njenog povratka roditeljima bila i svađa sa Daliborom, kako navodi rodbina, a prenose komšije, sada je teško utvrditi.

Inače, puka je sreća da se požar nije proširio i na druge kuće, jer se jedna naslanja na ovu u kojoj je vatra izbila, a druga je u neposrednoj blizini, bukvalno nekoliko metara od prozora kroz koji je sukljao plamen.

Istraga za sada ne može ni da potvrdi ni da opovrgne brojna nagađanja i sumnje o uzroku požara, koje su se na licu mesta a i kasnije od oca mogla čuti, a koja su, bez mnogo okolišanja preneli beogradski mediji. Možda će nešto jasnije biti sutra, kada je najavljeno da će doći ekipa Nacionalnog kriminalističkog centra iz Beograda, koja treba detaljno da ispita čitav slučaj, dokaze i okolnosti pod kojima je troje ljudi izgubilo živote.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!