Ruski aforizmi – „Veliko u malom“

VELIKA PLANA, 1. februar 2018 – U okviru 9. Satira festa, u Biblioteci u Velikoj Plani, večeras će, sa početkom u 18 časova, biti predstavljena antologija savremenog ruskog aforizma pod nazivom „Veliko u malom“, koju je priredio i preveo Aleksandar Čotrić.
Na predstavljanju će govoriti priređivač antologije, satiričar Aleksandar Čotrić i Vitomir Teofilović, književnik i novinar.
Reč je o originalnom delu, prvom takve vrste na srpskom jeziku, u kojem se nalazi više od četiri hiljade aforizma. Na četiri stotine strana antologija predstavlja stvaralaštvo 179 ruskih aforističara koji su pisali u 20. i 21. veku. Antologija je rezultat trogodišnjeg rada priređivača koji je aforizmima i biografskim podacima predstavio najznačajnije autore ove najkraće književne forme koji pišu na ruskom jeziku, a žive ili su živeli u Rusiji, Ukrajini, Jermeniji, Litvaniji, Kazahstanu, Nemačkoj, Izrealu, SAD, Kanadi, Francuskoj i Bugarskoj, među kojima su Arkadij Davidovič, Sergej Sidorov, Vladimir Šojher, Faina Ranevska, Jurij Baziljev, Jevgenij Kašejev, Konstantin Melihan, Vadim Zverev, Boris Krutijer, Mihael Genin…

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!