Onlajn prijave za roditeljski dodatak uskoro i u Smederevu

ZRENJANIN/SMEDEREVO, 30. januar 2018  – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prilikom posete Opštoj bolnici u Zrenjaninu, gde je prisustvovala početku rada druge faze projekta „Bebo, dobro došla na svet“, kako objavljuje RTS, najavila je drugu fazu ovog projekta – onlajn prijave za roditeljski dodatak „e-bebe“, koja već funkcioniše u Leskovcu i od danas u Zrenjaninu, a sledeći na redu su grad Beograd, Smederevo i Loznica.

Premijerka je naglasila da su prikupljanje na desetine dokumenata, plaćanje taksi i obilazak najmanje tri šaltera na kojima roditelji izgube u proseku tri sata, zamenjeni jednom modernom elektronskom uslugom.

„Nema više papira, nema više šaltera, nema više čekanja. Sve radi država za njih, kao što i treba da radi. U ovom trenutku ova fantastična usluga funkcioniše u Leskovcu i od danas u Zrenjaninu., sledeći korak je da profunkcioniše u gradu Beogradu, Smederevu i Loznici, a do kraja septembra da profunkcioniše u celoj Srbiji“, rekla je Brnabićeva.

Početku rada druge faze projekta „Bebo, dobro došla na svet“ u Zrenjaninu prisustvovali su i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministarka bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić-Dejanović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!