Ekonomski fakultet i Smederevo potpisali sporazum

SMEDEREVO, 24. januar 2018 – Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu i grad Smederevo potpisali su danas sporazum o saradnji koji će studentima omogućiti praksu u institucijama i preduzećima u nadležnosti te lokalne samouprave.

Sporazum, koji će omogućiti studentima da prva radna iskustva steknu tokom studija, da usavrše poslovne veštine i budu konkurentni na tržištu čim završe studije, potpisali su dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić i gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

„Studenti će, od nadležnih u Smederevu, posle obavljene prakse, dobijati izveštaj o tome koliko je njihovo znanje primenjivo, da li poseduju potrebne veštine za obavljanje posla, kao i sugestije za dalje unapređenje znanja i sposobnosti, rekao je dekan Boričić i dodao da na fakultetu trenutno studira oko 150 studenata iz Smedereva.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je izrazila zadovoljstvo potpisanim sporazumom rekavši da će grad obezbediti praksu svim studentima koji su za to zainteresovani.

Ona je ocenila da će ovakvi vidovi saradnje doprineti da što veći broj mladih ostaje u našoj zemlji i u svojim gradovima.

Delegacija Ekonomskog fakulteta uručila Narodnoj biblioteci Smederevo donaciju knjiga „Ekof biblioteka“. Knjige Centra za izdavačku delatnost Ekonomskog fakulteta u vrednost od  200.000 dinara poklonjene su sa idejom da se u gradskoj biblioteci formira poseban deo sa stručnim ekonomskim naslovima.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!