Zaštitnik prava pacijenata im – pokojnik!

Izvor: srbijadanas.com, 18. januar 2018 – Pacijenti Doma zdravlja „Dr Milan Bane Đorđević“ u Velikoj Plani koji nisu zadovoljni uslugom koju dobiju u toj zdravstvenoj ustanovi mogu da se žale zaštitniku prava pacijenata – koji je mrtav već tri godine!

Foto: Srbija danas

Na oglasnim tablama u domu zdravlja stoji obaveštenje da su zaštitnici prava pacijenata Tijana Rajić i Radoslav Timotijević. Oboje diplomirani pravnici.

Nezadovoljni pacijenti Tijanu Rajić mogu da nađu u zgradi Opštine. Za Radoslava Timotijevića piše da ga mogu potražiti na spratu upravne zgrade Doma zdravlja, svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Međutim, prava istina je da mogu da ga nađu samo na seoskom groblju u Markovcu. Ne samo radnim danima, već i nedeljom i državnim praznicima. U svako doba dana i noći. Naime, nesrećni čovek je mrtav već tri godine. Dok je sekao drva u porodičnoj šumi, jedno stablo ga je prilikom pada udarilo u glavu i usmrtilo. Iako je od njegove smrti prošlo toliko vremena, obaveštenje u kojem je naveden kao „zaštitnik prava pacijenata“ još uvek nije uklonjeno sa svih oglasnih tabli planjanske kuće zdravlja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!