Besplatno na digitalni „Ko to tamo peva“ u Smederevu

SMEDEREVO, 15. januar 2018 – Digitalno restaurisani film ,,Ko to tamo peva’’ će, nakon beogradske premijere, biće prikazan u Smederevu,  u sredu 17. januara u Centru za kulturu u 20 časova.

Ljubitelji filma će moći besplatno da pogledaju ovo kultno ostvarenje,  sada u vrhunskom kvalitetu slike i tona i da uživaju u poznatim replikama koje se i dan danas citiraju.

Film Slobodana Šijana prvi je naslov koji će biti digitalno restauriran u okviru projekta „Vip Kinoteka“, zahvaljujući saradnji Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile. Nakon projekcije u Smederevu ,,Ko to tamo peva’’ će biti prikazan i u Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Subotici, Čačku, Sopotu, Leskovcu i Valjevu.

„Vip Kinoteka“ ima za cilj da sačuva i zaštiti neke od najpoznatijih naslova sedme umetnosti koji su proglašeni za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovim projektom koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja od nacionalnog značaja snimljenih u periodu od 1967. do 1993. godine, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.

U narednih godinu dana filmska publika širom Srbije će imati priliku da ponovo pogleda najveća ostvarenja Živojina Žike Pavlovića, Gorana Markovića, Žike Nikolića, Srđana Karanovića, najavljuju iz Jugoslovenske kinoteke.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!