Počela Smederevska liga u streljaštvu

SMEDEREVO, 8. januar 2018 – Najmlađi smederevski strelci započeli su nadmetanje u okviru pete Smederevske lige u streljaštvu za pionire, a u prvom kolu pobedili su Nemanja Živojinović kod pionira i Iva Marjanović za pionirke. Održano je i jubilarno deseto nadmetanje serijskom vazdušnom puškom, u okviru Smederevske lige u streljaštvu, a u prvom kolu ubedljivo je trijumfovao apsolutni pobednik svih devet pređašnjih liga Novica Petrović, dok su kod dama najbolje bile Jelena Jakovljević i Milica Ćorlija, saopšteno je danas iz SD “Smederevo”.

Sada već tradicionalno, pred poslednji vikend u 2017. godini, strelci su započeli još jedno, deseto jubilarno takmičenje serijskom vazdušnom puškom, u okviru Smederevske lige u streljaštvu. Pobednik svih devet prethodnih liga, Novica Petrović, sjajno je startovao i ponovo probio granicu od 190 krugova i sa jednim više ostavio svoje rivale daleko iza sebe. Borivoje Provčin je sa odličnih 187 krugova bio drugi, a treći sa 183 kruga Dragan Florić. Sva trojica su učestvovala u svih devet dosadašnjih liga. Petrović nastupa za ekipu „Juteksa“ a Provčin i Florić, za „Kore Mig“. U ekipnom plasmanu „Koradžije“ su bile prve sa 545 krugova, „Juteks“ drugi sa krugom manje, a treći SK „Aranđelovac“ sa 526 krugova. Takmičilo se 25 pojedinaca i 7 ekipa.

Kod dama, prvo mesto su podelile Jelena Jakovljević iz ekipe „New Press“ i Milica Čorlija iz „Aranđelovca“ sa po 176 krugova. Druga je bila takođe aranđelovčanka, Nevena Janković sa 172 kruga, a treća Nevena Đorđević iz SK „Heroj Srba“ sa 169 krugova. Ekipno za 8 krugova je „Aranđelovac“ bio bolji od „New Pressa“ sa 502 kruga, a „Heroj Srba“ je treći sa 409 krugova.

U samoj završnici 2017. godine, i najmlađi smederevski strelci započeli su nadmetanje u okviru pete Smederevske lige u streljaštvu. Trujumf u prvom kolu kod pionira zabeležio je pobednik prošlogodišnje lige Nemanja Živojinović, iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 165 krugova. Drugo mesto osvojio je Nikola Teomirović iz OŠ „Ilija Garašanin“ iz Grocke sa 162 kruga, a treće sa istim rezultatom, ali slabijom drugom serijom, Lazar Subotić, iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“. Kod pionirki odličan rezultat ostvarila je Iva Marjanović, iz OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 171 krugom. Druga je bila Ivona Bojić iz OŠ „Sveti Sava“ sa 165 krugova, a treća Natalija Jovanović, iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 155 krugova.

U prvom kolu takmičilo se 11 pionira i 5 pionirki.

Ekipno, kod pionira prvo mesto „Dimitrije Davidović“ sa 407 krugova, drugo mesto „J. J. Zmaj“ sa 395 kugova, treće „Jovan Cvijić“ sa 392 kruga. Pionirke „D. Davidović“ su bile prve sa 303 kruga, učenice „Cvijićeve“ osvojile su drugo mesto sa 255 krugova, a treće „Sveti Sava“ sa 165 krugova.

Sledeće kolo lige se očekuje krajem januara, kada će sve ekipe biti kompletirane.

Liga se, kao i sve dosadašnje, sastoji iz sedam kola, pet se boduje za konačan plasman, šest za učešće u Smederevskom kupu (prvih osam pojedinačno), kao i za ekipni plasman u ligi. Puca se mala serija, 20 dijabola, po pravilima Streljačkog saveza Srbije.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!