Kragujevčanke pobednice Božićnog turnira u Kovinu

KOVIN, 5. januar 2018 – Ženski fudbalski klub Jedinstvo iz Dubovca je, u saradnji sa Sportskim i Fudbalskim savezom opštine Kovin, organizovao ove nedelje „Božićni turnir“ u malom fudbalu za žene. Pobednice su članice ŽFK Šumadija iz Kragujevca, koje su u finalu savladale ekipu ŽFK Požarevac sa 1:0.

Igralo se u hali Osnovne škole „Đura Jakšić“ u Kovinu, a učestvovalo je 6 seniorskih ekipa, koje su bile podeljene u dve grupe. U prvoj su bile ekipe Radničkog 1919 iz Zrenjanina, ŽFK Požarevca i domaćin ŽFK Jedinstvo iz Dubovca. U drugoj, beogradski Rad, „Slatke male“ iz Burovca i kasnije pobednice turnira, članice Šumadije iz Kragujevca. Prve dve ekipe iz svake grupe igrale su polufinale, u kome su Kragujevčanke pobedile domaće Jedinstvo sa 5:3, a Požarevljanke ekipu Rada sa 3:2.

U susretu za treće mesto Jedinstvo je bilo bolje od Rada i slavilo sa 4:1, te su tako domaće fudbalerke stigle do bronze, a u finalu je Šumadija sa 1:0 pobedila Požarevljanke.

ŽFK „Slatke male“ iz Burovca proglašene su fer-plej ekipom turnira. Titulu najboljeg golmana ponela je Nevena Milovanović iz ŽFK  Šumadija, najbolji strelac bila je Bojana Božić iz Zrenjanina sa 8 golova, dok je za najbolju igračicu turnira proglašena Marija Vuković iz Požarevca.

O kvalitetu turnira govori i podatak da u ekipama učesnicama bilo ukupno osam članica reprezentacije Srbije u različitim uzrastim kategorijama.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!