Adamoviću srebro, šestoro u finalu

SMEDEREVO, 25. decembar 2017 – Petar Adamović, član Streljačke družine Smederevo, osvojio je srebrnu medalju na trećem kolu Kupa Srbije juče u Beogradu, u kategoriji juniora pištoljem i ostvario plasman na finalni turnir početkom iduće godine u Smederevu. Pored njega, u finale juniora, plasirao se i Dušan Bojić, dok je Ana Todorović ušla u finale juniorki pištoljem. Ana Alentijev i Jasmina Milovanović ostvarile su plasman u kategoriji seniorki pištoljem. Veljko Ilić je obezbedio učešće i u svojoj juniorskoj, ali i u kategoriji seniora puškom.

U završnici domaćeg Kup takmičenja standardnim vazdušnim oružjem medaljom se okitio samo Petar Adamović. On je sa rezultatom od 556 krugova osvojio srebrnu medalju na  trećem kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je održano juče u Beogradu. Sa dva kruga više zlato je osvojio Vukašin Lazić iz Streljačkog kluba „Kolubara“ iz Lazarevca, dok je treće mesto, sa dva kruga manje, izborio takođe, lazarevački strelac i pobednik nedavno održanog Valter kupa u Smederevu, Stefan Todorović. Odličan rezultat napravio je i drugi smederevski pištoljaš, kadet Dušan Bojić.  Sa 533 kruga zauzeo je osmo mesto, osvojio 3 boda i uz Adamovića izborio učešće na finalu Kupa. Adamović ima ukupno 25 bodova iz tri kola (ima bronzu sa prvog kola) nalazi se na poziciji dva u generalnom plasmanu, a Bojić sa osam bodova nalazi se na osmom mestu. U kvalifikacijama za finale ukupno startuje 10 najboljih strelaca iz tri kola kupa, a na osnovu kvalifikacionog rezultata iz osnovnog meča finale puca osam najboljih. Smederevo od 2013, samo prošle godine, nije bilo domaćin finalnog turnira.

Na desetom mestu, sa 5 bodova sa prvog kola, plasman u kategoriji juniorki pištoljem ostvarila je Ana Todorović.

Seniorke pištoljem Ana Alentijev i Jasmina Milovanović takođe su se plasirale u finale, a izvesno je učešće samo Alentijeve, jer Milovanovićeva početkom godine iščekuje najsrećniji događaj u svom životu. Milovanovićeva ima 10 bodova iz prvog kola za drugo mesto, a Alentijeva je sakupila ukupno šest iz sva tri kola, pa se naše devojke nalaze na mestima 9 i 10 u generalnom plasmanu.

Jedini predstavnik puškom, ali i u kategoriji juniora i u kategoriji seniora, biće Veljko Ilić. On je sakupio 21 bod iz tri kola kupa, što ga u generalnom plasmanu juniora svrstava na drugo mesto, a na osnovu 7 bodova iz prvog kola koji su ga doveli do pozicije 10 i mogućnosti da izbori učešće među osam najboljih seniora.

Da podsetimo, sa finala kupa medalje imaju: Jasmina Milovanović (zlato 2014, srebro 2017. i bronze 2015. i 2016) i Veljko Ilić (srebro 2016  u kategoriji seniora i bronzu kao junior. Ekipne medalje ima naša ženska ekipa pištoljem, i to zlato 2014 i 2017, srebro 2015, bronza 2016 (Grgić/Milovanović, Alentijev, Todorović), koje je izborila plasman i ove godine, kao peta sa osam bodova iz prvog kola kada jedino kompletna i nastupila, kao i ekipa puškom koja ima 3 boda iz drugog kola, pa je ušla u 10 najboljih ekipa.

Osim strelaca, koji su ostvarili plasman u finale, na trećem kolu su nastupili još i kadeti Nemanja Adamović, koji je 594,4 kruga bio 22. i Natalija Tasić, koja je sa 405,9 krugova bila 21.  U kategoriji juniora nastupilo je 28 strelaca, a juniorki 47.

Ove nedelje na smederevskom strelištu počinju i ligaška takmičenja serijskom vazdušnom puškom. U četvrtak, po peti put, nadmetaće se pioniri, a seniori svoj jubilarni deseti ligaški okršaj započinju u petak. Očekuje se rekordan broj učesnika obe lige.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!