Atletičari proslavili sedamdeseti rođendan

SMEDEREVO, 24. decembar 2017 – U prisustvu nekadašnjih i sadašnjih članova, Atletski klub Smederevo obeležio je 70 godina postojanja i rada.

O razvojnom putu ovog kluba, u prepunoj sali smederevske Gradske skupštine, govorio je predsednik AK Smederevo Darko Savić.

„Daleke 1947. godine formirana je atletska sekcija pri Sportskom društvu Jedinstvo, koja je kasnije prerasla u AK Smederevo. Od tada pa do danas atletičari Smedereva su na evropskim, balkanskim, državnim prvenstvima, prvenstvima za mlade i veterane, brojnim maratonima i polumaratonima, smotrama i krosevima, osvojili više od 500 medalja. U ovoj jubilarnoj godini, naši takmičari su osvojili 47 zlatnih, 34 srebrne i 31 bronzanu medalju“, rekao je između ostalog Savić.

Kao prioritetni cilj za narednu godinu on je istakao završetak atletske staze, o čemu su govorili i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović, koja je potom svim članovima AK Smederevo starim do 12 godina uručila novogodišnje paketiće.

Atletski klub se zahvalio zaslužnima za razvoj i promociju atletike u Smederevu, među kojima su i novinari portala Podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!